: Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά, καθώς από το πρωί αρκετές περιοχές της χώρας κατέγραψαν θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Αναλυτικά η

Το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναφέρει πως ένα κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος ανέφερε πως για αύριο Παρασκευή το μοτίβο του δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά το Σάββατο θα κοπάσουν οι δυνατοί άνεμοι.

Όμως από Κυριακή και Δευτέρα, θα έρθει νέα που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα. «Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σήμερα Πέμπτη η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας όπου το θερμόμετρο έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Παρανέστι Δράμας έδειξε -1,7 βαθμούς.