Κυκλοφόρησαν ΝΕΑ ντοκουμέντα για το   – Δείτε σύμφωνα με πληροφορίες από βέλγικα ΜΜΕ πόσα χρήματα βρέθηκαν συνολικά στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Παντσέρι στις Βρυξέλλες, οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ. Προσθέτοντας τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες, η τεράστια έρευνα αποκάλυψε περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τα βελγικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια φωτογραφία, από την αστυνομία της χώρας που είχε αναλάβει την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και ο όγκος των χρημάτων… ζαλίζει.

Πρόκειται για 1,5 εκατ. ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας Le Soir αναφέρουν πως στην κατοχή του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Παντσέρι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ. Με αυτό σαν δεδομένο, προκύπτει ότι περίπου 900.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που εντόπισαν οι Αρχές του Βελγίου στην κατοχή της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζιο, και του πατέρα της, Αλέξανδρου Καϊλή.

Το Ευρωκοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από αντιπρόεδρο

Αναμενόμενη ήταν η απόφαση για καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόταση της Διάσκεψης των Προέδρων για να προχωρήσει η διαδικασία, έγινε δεκτή και η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα έκανε τη σχετική ανακοίνωση.

«Ενόψει των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον ένας από τους αντιπροέδρους του. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Μετσόλα.