Η βενζίνη έχει σκαρφαλώσει τις τελευταίες ημέρες στα 2 ευρώ κι έτσι, . Οι συζητήσεις περί Fuel Pass 3 είχαν γίνει και προς την Άνοιξη, όταν η τιμή στα καύσιμα είχε σημειώσει άνοδο.

Πιο αναλυτικά, για τα σενάρια Fuel Pass 3 ρωτήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, ο οποίος άφησε ένα «παραθυράκι» για την καταβολή του.

Συγκεκριμένα είπε πως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για νέο Fuel Pass αυτή τη στιγμή.Ωστόσο επεσήμανε πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά… στους πολίτες, όποτε υπάρχει πρόβλημα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι μια πολύ μικρή και παροδική αύξηση (εννοώντας την βενζίνη) που δεν θα χρειαστεί να επέμβουμε, μακάρι να είναι αλήθεια αυτό».

Πότε η πληρωμή του Youth Pass

Αναφορικά με το Youth Pass είπε πως εξετάζεται να δοθεί χωρίς αίτηση στο gov.gr. «Αυτό θα το δούμε. Η προσπάθεια είναι να μην χρειάζεται να κάνουν αίτηση… εάν αυτό είναι τεχνικά εφικτό. 100% δεν μπορώ να σας το πω», είπε.

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass θα αφορά όσους είχαν συμπληρώσει το 18o και 19ο έτος της ηλικίας τους στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και η καταβολή του θα γίνεται εφεξής για δύο συνεχόμενα έτη: 150 ευρώ στα 18 έτη και 150 ευρώ στα 19 έτη, ενώ η ψηφιακή κάρτα θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της.