Επιστρεπτέα προκαταβολή, επίδομα θέρμανσης και μειώσεις ενοικίων: Χρονοδιάγραμμα πληρωμών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/01/2021 - 13:07 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 18/01/2021 - 13:08

: Ποιά τα σχέδια για την . Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει η πρώτη εκταμίευση χρημάτων για το ενώ στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν και τα πρώτα κρατικά δάνεια μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 5.

Έρχονται νέες πληρωμές

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία των αιτήσεων για το και θα ακολουθήσει σχετική υπουργική απόφαση που θα ορίσει την κατανομή των πόρων που θα δοθούν σε όσους έκαναν αγορές καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 80 έως 650 €.

Επίδομα θέρμανσης: Πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι - Πώς θα γίνει πιο δίκαιη η πληρωμή

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές για το μήνα Ιανουάριο

ΟΑΕΔ: Παράταση στο επίδομα ανεργίας - Πότε θα πληρωθεί

Όσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ο υπουργός τόνισε πως αύριο με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων θα οριστικοποιηθεί ο αλγόριθμος που θα καθορίσει το ύψος των κρατικών δανείων που θα λάβουν όσοι κριθούν δικαιούχοι. Η εκταμίευση τους θα ξεκινήσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6 που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο ο υπουργός απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα προβλέπει την μη επιστροφή του 50% των δανείων που θα χορηγηθούν.

Σχετικά με τις δόσεις στις αποζημιώσεις για τα κουρεμένα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν οι πληρωμές για το ενοίκιο του Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο μήνα. Οι αποζημιώσεις που αφορούν στα ενοίκια Δεκεμβρίου θα καταβληθούν έως τις 15 Φεβρουαρίου και ο στόχος είναι οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Ιανουαρίου να δοθούν έως τα τέλη του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα όλες οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο ανοίγουν σήμερα θεωρούνται πληττόμενες και πέρα από την μείωση ενοικίου μπορούν να κάνουν χρήση όλων των μέτρων στήριξης όπως αναστολές συμβάσεων κλπ. Η χρηματοδότηση τους από το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχιστεί για όσο κριθεί αναγκαίο. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: