ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 1.100 θέσεις σε νοσοκομεία

Η εφημερίδα γράφει ότι “το Υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο να… εκδώσει αμέσως μετά το Πάσχα δύο προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού σε 90 νοσοκομεία της χώρας”.

ΕΘΝΟΣ: Νέες αλλαγές σε συντάξεις και Ταμεία

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “νέος γύρος αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δρομολογημένες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις του ενιαίου ταμείου των μισθωτών αποτελούν πιλότο και για τους υπόλοιπους φορείς. Ο χρονικός ορίζοντας είναι ασφυκτικός και τερματίζεται τον Ιανουάριο του 2015. Πρόσθετα μέτρα φέρνουν οι ενοποιήσεις Ταμείων και η κατάργηση κοινωνικών πόρων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφήτης Ιωήλ: «Ματωμένο φεγγάρι πριν έρθει η μέρα του Κυρίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το αστρονομικό φαινόμενο με τις τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις (4 ματωμένα φεγγάρια), που αρχίζει σήμερα, μας προειδοποιεί για το Τέλος του Κόσμου;”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξι πακέτα για προσλήψεις 109.000 ανέργων

Η εφημερίδα γράφει “τα έξι προγράμματα που βρίσκονται σε εφαρμογή και τις δράσεις που αναμένονται μετά το Πάσχα για τη στήριξη περισσότερων από 109.000 ανέργων παρουσιάζει σήμερα το ένθετο «Αγορά Εργασίας»”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Κυβέρνηση Μαυρογιαλούρων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “αδιανόητο μικροκομματισμό και λογική Μαυρογιαλούρου αποδίδει το ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Αιτία των βαριών χαρακτηρισμών αποτέλεσαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους αστέγους στην τηλεόραση. Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση τα μέτρα, τα χαρακτήρισαν προεκλογικό σόου”.

ΕΣΤΙΑ: Προκλητική Τσιπρ-αγένεια

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η «Εστία» έχει κατ΄επανάληψιν αναδείξει τις ακατάσχετες ανοησίες τις οποίες σερβίρουν στους αδαείς τα διάφορα στελέχη του Σύριζα. Οι απόψεις που προβάλλουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα”.

Η ΑΥΓΗ: Αφετηρία νίκης

Σύμφωνα με την εφημερίδα “στη Διακήρυξη για τις ευρωεκλογές που υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ -λευκό ψήφισαν τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας- επισημαίνονται εν πρώτοις η κρισιμότητα των στιγμών και τα διλήμματα της συγκυρίας που έχει μπροστά του κάθε πολίτης”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Εμπόριο ευαισθησίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μέχρι και ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, αντέδρασε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στις προεκλογικές πρωθυπουργικές εξαγγελίες για την κοινωνική πολιτική και την προστασία των αστέγων. Η Χαριλάου Τρικούπη αιφνιδιασμένη, αφού δεν το γνώριζε, έκανε λόγο για παλαιοκομματισμό και «πρακτική Μαυρογιαλούρου»! Λίγη ώρα πριν, ο πρωθυπουργός, μετά από τρία χρόνια συνεχούς αύξησης του αριθμού των αστέγων, ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Αμεσης Βοήθειας Αστέγων, το οποίο θα φιλοξενεί 80(!) άτομα και θα λειτουργήσει σε ενάμιση μήνα”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμες ώρες στην Αν. Ουκρανία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση από τις ειδικές δυνάμεις προανήγγειλε χθες το βράδυ ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, για την ανακατάληψη κυβερνητικών κτιρίων σε πόλεις στα ανατολικά της χώρας, που καταλήφθηκαν το Σαββατοκύριακο από Ρωσόφωνους διαδηλωτές”.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Η μάχη του αρνιού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα “«μάχη» μεταξύ επιχειρήσεων για το παραδοσιακό αμνό ερίφια του Πάσχα έχει ξεσπάσει με θύματα, καθώς φαίνεται τους καταναλωτές. Ο ανταγωνισμός έχει συμπιέσει ιδιαίτερα χαμηλά τις τιμές στα σούπερ μάρκετ που συγκεντρώνουν τα πυρά των κρεοπωλών για άλλη μια χρόνια αλλά και μεταξύ των σούπερ μάρκετ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για μάχες και την επομένη των εκλογών

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “αγωνιστές, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα λαϊκά δικαιώματα, γνωστοί και καταξιωμένοι στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, καταξιωμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, σπουδαστές, άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού και του Πολιτισμού συνθέτουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης»”.

ΤΑ ΝΕΑ: Κρυφά χαράτσια για ασφαλισμένους
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μεγαλώνει το κόστος για τα φάρμακα που πληρώνουν από τις τσέπες τους οι ασφαλισμένοι, παρότι οι τιμές τους έχουν πέσει κατακόρυφα. Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν ακριβά την αγωγή τους ακόμη και όταν επιλέγουν γενόσημα φάρμακα επιχειρώντας να κάνουν οικονομία τόσο στην τσέπη τους όσο και στο Ταμείο. Οι αποδείξεις που βρίσκονται στη διάθεση των «ΝΕΩΝ» δείχνουν τις στρεβλώσεις στις συμμετοχές”.

Kontranews: Βούλιαξε το Χρηματιστήριο ο Τουρκολιάς
Σύμφωνα με την εφημερίδα “στη μαύρη τρύπα της Εθνικής που προκάλεσε ο διοικητής της τραπέζης κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς βουλιάζει το χρηματιστήριο αλλά και η αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Διατηρείται το μέρισμα μικραίνει το πλεόνασμα

Η εφημερίδα τονίζει ότι “οι ανακοινώσεις της Eurostat την επόμενη εβδομάδα θα αποσαφηνίσουν το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, το οποίο θα είναι μεν υψηλότερο του αρχικού στόχου του ΥΠΟΙΚ, αλλά χαμηλότερο από τον πήχη των 3 δισ. ευρώ, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση τον προηγούμενο μήνα”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στοίχημα για τις αγορές Εθνική και Eurobank

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει και, όπως όλα δείχνουν, θα λάβει απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το ύψος της οποίας θα είναι γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ”.