Επιδόματα παιδιών -Α’ δόση: Πότε μπαίνουν στους λογαριασμούς τα χρήματα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/03/2019 - 09:28 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| | Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή ημερομηνία πίστωσης των χρημάτων για τα Οικογενειακά Επιδόματα είναι η 29/3 ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από το απόγευμα της προηγούμενης, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ. Σε κάθε περίπτωση, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδώσει ο ΟΠΕΚΑ τις επόμενες ώρες.

Πάντως, από τις 12:00 χθες, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την πληρωμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση .

Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς αίτηση , η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την παραπάνω ημερομηνία, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι και 26 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Για τη χορήγηση της δόσης του Α διμήνου 2019 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση). Το ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο του 2019.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης .

Πότε καταβάλλονται συντάξεις, ΚΕΑ και επίδομα παιδιού

Loading...


  • europalso   ideascentral