Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές σε 120.000 δικαιούχους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔29/09/2020 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

: Την καταβολή του των και της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού "Συν – Εργασία" σε 120.000 δικαιούχους, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

: Τελευταία νέα για πληρωμές

 

Όπως διευκρίνησε ο κ. Βρούτσης, αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν 38.611 μισθωτοί που εντάχθηκαν στο μηχανισμό "" τον Αύγουστο, καθώς και 98.100 εργαζόμενοι που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας τον Αύγουστο.

Οι μισθωτοί που ήταν σε αναστολή τον Αύγουστο θα λάβουν 534 ευρώ, εφόσον η αναστολή της σύμβασής τους διήρκεσε ολόκληρο το μήνα, δηλαδή 30 ημέρες. Διαφορετικά θα λάβουν αναλογία της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής.

Οι εργαζόμενοι που είχαν τεθεί στο "Συν – Εργασία" θα λάβουν το 60% του καθαρού μισθού τους για τον χρόνο εργασίας που χάθηκε, λόγω της μείωσης του ωραρίου.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου.

"Είναι μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο", είπε ο κ. Βρούτσης, εξηγώντας πως οι 100.000 θέσεις εργασίας αφορούν όλες τις επιχειρήσεις οριζόντια, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληγεί ή όχι από την πανδημία. "Καλύπτουμε πλήρως το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές για 6 μήνες. Οι προυποθέσεις που βάζουμε είναι οι ελάχιστες. Να είναι συνεπείς, να μην χρωστάνε φόρους και εισφορές κι αν χρωστάνε να τις έχουν ρυθμίσεις και να διατηρούν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων". Όπως διευκρίνησε ο κ. Βρούτσης, στη βάση του αριθμού των εργαζομένων που είχε η επιχείρηση στις 18 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ του σχετικού νόμου, προστίθενται οι νέοι επιδοτούμενοι εργαζόμενοι και αυτό το πλήθος των εργαζομένων πρέπει να μένει σταθερό για 6 μήνες.

Διαβάστε ακόμη:

ΟΑΕΔ Επίδομα Ανεργίας: Δίμηνη παράταση -Δικαιούχοι, διαδικασία, πληρωμές  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: