Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοί και πότε θα το πάρουν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/02/2021 - 16:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 04/02/2021 - 16:39

: Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε 100.000 επιστήμονες και αυτοαπασχολούμενους , καθώς σήμερα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης.

Το μέτρο απευθύνεται στους χιλιάδες επιστήμονες και επαγγελματίες, δικηγόρους, οικονομολόγους, λογιστές, γιατρούς, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές και άλλες κατηγορίες που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στους δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει ξεκαθαρίσει πως η ενίσχυση αφορά σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ θα δοθεί έμφαση σε εκείνους που έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Παιδιού 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και οι πληρωμές

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοί και πότε θα το λάβουν - Κριτήρια, διαδικασία

Μπαράζ πληρωμών σήμερα: Επίδομα 534 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα: Ποιά παίρνουν παράταση

Οι δικαιούχοι που έχουν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια και να κάνουν δύο ηλεκτρονικές αιτήσεις, στο και στο πληροφοριακό σύστημα «».

Οι επιστήμονες θα πρέπει να έχουν υποβάλει δήλωση για τα έσοδά τους κατά την περίοδο αναφοράς του 2020 στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια να υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση- αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Με στόχο να λάβουν το επίδομα μόνο όσοι πραγματικά το δικαιούνται θα πραγματοποιηθούν αυτοματοποιημένοι έλεγχοι (με διασταύρωση των σχετικών στοιχείων στις πλατφόρμες της ΕΡΓΑΝΗΣ και της ΑΑΔΕ). Έτσι, θα ταυτοποιηθεί αν οι ενδιαφερόμενοι που υποβάλλουν αίτηση πληρούν τις προϋποθέσεις. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: