: Άνοιξε από χθες η πλατφόρμα του εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 85 ετών, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία προγραμματισμού των ραντεβού. Δείτε στο πώς μπορείτε να κάνετε αίτηση.

: Πώς κάνετε αίτηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τα ραντεβού προγραμματίζονται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους: όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην (περισσότερα από 50.000 άτομα άνω των 85 ετών) λαμβάνουν από χθες το απόγευμα ένα μήνυμα στο κινητό τους από το 13034 με έναν κωδικό. Εντός 72 ωρών πρέπει να απαντήσουν στο 13034 γράφοντας τον κωδικό που έχουν λάβει.

Οι υπόλοιποι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού μέσω φαρμακείου, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (μέσω των ΚΕΠ μπορεί να προγραμματιστεί το ραντεβού και από τρίτο άτομο για λογαριασμό του δικαιούχου με την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης), με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή μέσω της πλατφόρμας

Στην πλατφόρμα, ο ενδιαφερόμενος ελέγχει εάν ανήκει στην κατηγορία που εμβολιάζεται την τρέχουσα περίοδο και επιλέγει το εμβολιαστικό κέντρο, την, με τη χρήση των κωδικών Taxis και του ΑΜΚΑ.

Θα λάβει έναν κωδικό (QR code) με τον οποίο θα μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του ραντεβού μία μόνο φορά και έως 72 ώρες πριν από το ραντεβού. Στην πλατφόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που δεν εμφανίζεται στο σύστημα, αν και ανήκει στις ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν την τρέχουσα περίοδο, να υποβάλει αίτηση εξέτασης των στοιχείων του.

Σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται κατ’ οίκον για τα άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εμβολιαστικά κέντρα.

«Πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία και είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν αρρυθμίες», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, που δεσμεύθηκε ότι αυτές θα εντοπιστούν και θα αντιμετωπιστούν γρήγορα. Μετά τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, θα ακολουθήσουν τα άτομα ηλικίας 80 έως 85 ετών και ο προγραμματισμός θα συνεχιστεί έτσι έως ότου εμβολιαστούν όλα τα άτομα 70 ετών και άνω, που όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία.

Υπενθύμιση ραντεβού

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους

  • Οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο)
  • Οι πολίτες λαμβάνουν άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού
  • Επιπλέον, οι πολίτες θα λάβουν τρία (3) αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής:
  • • 3 ημέρες πριν από το ραντεβού
  • • 1 ημέρα πριν από το ραντεβού
  • • στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού

Να σημειωθεί εδώ ότι το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό.