: Σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των 15 – 17, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον 16 και 17 ετών, δηλαδή όσων έχουν γεννηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2004 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2005.

Σήμερα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις και οι οδηγίες προς τους γονείς για το πώς θα εξασφαλίζεται η γονική συναίνεση, η οποία είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται μόνο με MRNA εμβόλια, δηλαδή , η οποία έχει προς το παρόν έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για εφήβους.

H χορήγηση σε μικρότερης ηλικίας παιδιά δεν είναι στα σχέδια της Επιτροπής Εμβολιασμών, που προτείνει ο εμβολιασμός να γίνεται μόνο σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Παράλληλα, μεγαλώνει η ανησυχία των γονέων, που έχουν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις όπου εντοπίστηκαν συρροές κρουσμάτων κορονοϊού, οι οποίες αποδίδονται στην υπερ-μεταδοτική . Μετά τα κρούσματα που διαπιστώθηκαν σε κατασκηνώσεις σε Καπανδρίτι, Χαλκιδική, Χανιά και Ηλεία, άλλα τουλάχιστον έξι καταγράφηκαν σε ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου,τόσο μεταξύ παιδιών όσο και στελεχών της κατασκήνωσης.