: 20.000 αιτήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα, ενώ άλλοι 50.000 ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες υποβολής με στόχο να επιλεγούν για να προχωρήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

H υποβολή αιτήσεων για το θα ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου θα επεκταθεί έως τα μέσα του επόμενου μήνα.

Αρμόδιες μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει νέα επαναξιολόγηση ώστε να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί μια νέα παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα προβλέπει την κάλυψη συνολικά 55.000 νοικοκυριών. Στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του ΥΠΕΝ για να εξευρεθούν και πρόσθετοι πόροι με στόχο να ενταχθούν περισσότερες κατοικίες στο πρόγραμμα που να πληρούν τα κριτήρια.

Το νέο είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητο, πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα. Οι σημαντικότερες αλλαγές, σε σχέση με το παρελθόν, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων.

Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ λαμβάνεται ειδική μέριμνα για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Έτσι, το Εξοικονομώ θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση 38% περισσότερων κατοικιών σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.