Εξετάσεις οδήγησης: Τι αλλάζει

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/03/2019 - 13:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Ραγδαίες αλλαγές με το νέο του νομοσχέδιο στις εξετάσεις οδήγησης. Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κάμερα και μικρόφωνο στο εσωτερικό του οχήματος οι εξετάσεις. Τι θα ισχύσει για τους 17χρονους.  Στα 15 ευρώ από 10 αυξάνονται τα εξέταστρα για τη θεωρητική και πρακτική εξέταση.

Έπειτα από μια μεγάλη καθυστέρηση στις εξετάσεις, λόγω της πολύμηνης αποχής των εξεταστών, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νόμος 4599/2019, που έχει φέρει ωστόσο πολλές αντιδράσεις κυρίως από τις σχολές οδήγησης και τους εκπαιδευτές των υποψήφιων οδηγών.
Βασική αλλαγή είναι πως οι πρακτικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται πλέον από έναν εξεταστή και θα χωρίζονται σε δύο στάδια, ενώ μέσα στο όχημα, το οποίο θα παρέχεται από την εκάστοτη σχολή, θα υπάρχει κάμερα και μικρόφωνο.

Το πρώτο στάδιο, αφορά τους ελιγμούς: Παρκάρισμα, οπισθογωνία και μια επιπλέον άσκηση που θα είναι αναστροφή. Ο εξεταζόμενος όμως δεν θα συνοδεύεται στο όχημα ούτε από τον εκπαιδευτή αλλά ούτε και τον εξεταστή, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Στο δεύτερο στάδιο θα περιλαμβάνεται η πορεία και η οδική συμπεριφορά.

Αν ωστόσο ο εξεταζόμενος απορριφτεί στο δεύτερο στάδιο επαναλαμβάνει στην επόμενη εξέταση και τα δύο.

Επίσης θεσπίζεται η εποπτεία και η αξιολόγηση εξεταστών και εκπαιδευτών, ενώ θα αξιολογείται και το καταγεγραμμένο υλικό της εξέτασης (από κάμερα) σε περίπτωση καταγγελίας. Αφού ο υποψήφιος επιτύχει, σε διάστημα πέντε εργάσιμων ημερών θα μπορεί να λάβει το δίπλωμά του. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: