Έκκληση για απηύθυνε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στην εμβολιαστική διαδικασία στη χώρα μας.

Στην ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», Γιώργου Παπαδάκη, για το αν μπορεί να αποφασιστεί εκ νέου η υποχρεωτική , ο κ. Εξαδάκτυλος απάντησε ως εξής: «Αυτό και να το αποφασίσουμε, θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του γιατί είμαστε μέσα στο καλοκαίρι και είναι ένα μέτρο το οποίο είναι ούτως ή άλλως δύσκολο».

«Και έχω και την αίσθηση πως είναι εκτός από δύσκολο, και ατελέσφορο. Αυτή τη στιγμή να επικεντρωθούμε όλοι στο να επιταχυνθούν οι και κυρίως να πειστούν για να εμβολιαστούν τάχιστα οι συμπολίτες μας άνω των 50 ετών που δεν το έχουν πράξει, πράγμα που μπορεί να γίνει μέσα σε έξι ημέρες. Και αυτό αλλάζει τελείως το τοπίο μέσα στο οποίο ζούμε και κινούμαστε, αλλά και τις προοπτικές του 4ου κύματος», ξεκαθάρισε.

«Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε»

Για όσους δηλώνουν ότι τάσσονται ενάντια στον εμβολιασμό, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι «αυτοί οι οποίοι έχουν δεδομένη άποψη, πρέπει να βγουν και να πουν ευθαρσώς ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες. Οι υπόλοιποι πρέπει να εμβολιαστούν κανονικά. Ο μόνος τρόπος είναι να εμβολιαστούμε. Αυτό έκαναν στην Βρετανία και χθες είχαν 25.000 κρούσματα με 5 νεκρούς ή αντίστοιχα στο Ισραήλ».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την άποψη ότι τα «μέτρα θα είναι ατελέσφορα αν δεν είναι πολύ ισχυρά αλλά δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν τέτοιου είδους. Για αυτό επιμένουμε διαρκώς ότι η λύση του προβλήματος είναι να εμβολιαστούν οι άνω των 50 τις επόμενες ημέρες».