Εισήγηση ΡΑΕ για πλαφόν στις τιμές των καυσίμων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔09/08/2018 - 09:07 | Author: Newsroom Ipaidia

Εισήγηση για την επιβολή «πλαφόν» στην της απλής αμόλυβδης σε κάθε νομό σε όλη την Ελλάδα έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το μέτρο προτείνεται να έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΡΑΕ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κρίνει ακραίες τις συνθήκες στην αγορά όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και ιδίως εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπου η κερδοσκοπία οργιάζει και οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης έχουν εκτοξευτεί ακόμη και στα 2 ευρώ στο λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος επί της ουσίας θα καθορίζει ανά νομό εύλογη τιμή πώλησης της βενζίνης. Όταν το 70% των βενζινάδικων ξεπερνά το συγκεκριμένο ύψος, τότε θα ενεργοποιείται το πλαφόν.

Με πιο απλά λόγια, οι πρατηριούχοι της κάθε περιοχής δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν την προαναφερόμενη τιμή, η οποία θα λειτουργεί ως ανώτατη για τη λιανική πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κόκκινο» έχουν βρεθεί 17 νομοί. Για αυτούς η ΡΑΕ προτείνει την άμεση ισχύ του μέτρου του πλαφόν. Είναι οι νομοί Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.

Συγκρατημένος ως προς την υιοθέτησή του φέρεται ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν αποκλείεται να επιδιώξει την επίσπευση του ισοδύναμου μέτρου για τα μεταφορικά με σκοπό την επιδότηση του κόστους της διακίνησης των καυσίμων στα νησιά.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: