Σήμερα Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 θα υπάρξουν και προσφορές προϊόντων αντίστοιχες με αυτές του αλλά για τις αγορές μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της Cyber Monday.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με τη Μαύρη Παρασκευή, αυτή ανοίγει με τη Δευτέρα Cyber Monday. Πρόκειται για την ημέρα κατά την οποία τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις. Είναι ένας ακόμα αμερικανικός θεσμός που έγινε παγκόσμια καταναλωτική συνήθεια.

Η είναι η Δευτέρα μετά το αμερικανικό Thanksgiving ενώ ο όρος αυτός, είναι ένα αρκετά πρόσφατο αγοραστικό «έθιμο». Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2005 σε ένα δελτίο Τύπου ενός e shop.
«Η Cyber Monday θα γίνει σύντομα μια από τις σημαντικότερες μέρες του διαδικτυακού shopping» αναφέρουν πηγές και το μόνο που μένει είναι να αποδειχτεί προφητικό… Στις ΗΠΑ τουλάχιστον έχει αποδειχτεί ήδη.

Ικανοποίηση στον εμπορικό κόσμο άφησε πίσω της η φετινή Black Friday, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να ξεπέρασε τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου, τουλάχιστον από πλευράς επισκεψιμότητας των καταστημάτων. Ο τζίρος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κατέγραψε αύξηση 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή ημέρα.
Τη 2η χρονιά εφαρμογής στην Ελλάδα, η Black Friday της μίας ημέρας επεκτάθηκε σε τριήμερο, αλλά ακόμα και σε εβδομάδα. Το ξεχείλωμα αυτό μας προειδοποιεί ότι του χρόνου κάποιοι θα ζητάνε Greek Black Week», προειδοποίησε πάντως ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα απ’ όλα για να πάρει ανάσες το εμπόριο είναι να σταθεροποιηθεί η κατανάλωση και να έχει μια ανθεκτικότητα».

H Cyber Monday έρχεται για να «ικανοποιήσει» τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν αδυναμία στο να ψωνίζουν μόνο μέσω διαδικτύου.

Η φρενίτιδα τώρα λέγεται Cyber Week

O Ελληνικός ΣύνδεσμοΠλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία.ς Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.) διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ξεκινά την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου με εκπτώσεις στις online αγορές που ξεπερνούν το 60%.
Μάλιστα ο GR.EC.A. αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα επίσημη λίστα με τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στην εβδομάδα με αξιόλογες προσφορές, οι οποίες έφτασαν έως και το 70% το 2016.
Στη περσινή λίστα συμμετείχαν μεγάλα brands όπως για παράδειγμα Plaisio, Folli Follie, Media Markt, MyShoe, Intersport, You, Viva, Travelplanet24, e-Shop, Pharmacy295, Maison Marasil, και πάρα πολλά άλλα ακόμα, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή των μηχανών σύγκρισης τιμών Skroutz.gr και BestPrice.gr στην προβολή των προσφορών.
Την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο GR.EC.A., υπερδιπλασιάστηκε -σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά- η συμμετοχή των ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα οποία ξεπέρασαν στο σύνολο τα 250. Υπήρξε, επίσης, ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, αφού καταγράφηκε συγκριτική αύξηση του τζίρου κατά 69,59% την συγκεκριμένη εβδομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, καθώς και αύξηση κατά 28,17% σε σύγκριση με την προηγούμενη ημερολογιακά εβδομάδα (24 – 30 Νοεμβρίου).