Συστηματικό διάβασμα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και καλή προετοιμασία από τα προηγούμενα χρόνια, ήταν το «μυστικό» της επιτυχίας υποψηφίων από τα Χανιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις επιτυγχάνοντας με υψηλές την είσοδο τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ λίγο μετά από την ανακοίνωση των τους μαθητές από τα Χανιά, τονίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν με την διακοπή των μαθημάτων στις αρχές Μαρτίου, εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο για περισσότερο διάβασμα και μελέτη στο σπίτι ενώ όπως τονίζουν η προσήλωση στον στόχο ήταν το «όπλο» για την επιτυχία τους.

Η εισαγωγή στην ιατρική σχολή ήταν ο πρώτος στόχος για την Τάσο Μαρινάκη που έδωσε για πρώτη φορά την «μάχη» των πανελληνίων εξετάσεων.

Συγκέντρωσε 18.625 και όπως λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, «για την επιτυχία χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και συστηματικό διάβασμα. Καλή προετοιμασία και βάσεις από μικρή ηλικία. Σημαντικό ρόλο παίζει και η ψυχολογική προετοιμασία».

Με 18.400 μόρια βρίσκεται στο κατώφλι της ιατρικής σχολής ο Ανδρέας Κωνστανταράκης. Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, περιγράφει την προσπάθεια του λέγοντας χαρακτηριστικά. «Στόχος μου ήταν να γράψω καλά και η ιατρική σχολή. Δεν είχα άγχος κατά την περίοδο των εξετάσεων, διάβαζα, ενώ με το αρχικό κλείσιμο των σχολείων για τον πρώτο μήνα χαλάρωσα κάπως. Στην συνέχεια προσπάθησα πολύ περισσότερο, “φόρτωσα” θα έλεγα, και σίγουρα είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.”.

Στην ιατρική σχολή με 18.375 μόρια «στοχεύει», ο Μιλτιάδης Περδικάκης. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ , «το κυριότερο για ένα υποψήφιο, είναι να διαλέγει αυτό που θέλει πραγματικά και να προσπαθεί για αυτό. Είναι μια διαδικασία με πολλές δυσκολίες που χρειάζεται συστηματικό διάβασμα και προσήλωση».

Την εισαγωγή της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) είχε ως στόχο η Μιχαέλλα Νικολαράκου. Με 18.075 μόρια δηλώσει ικανοποιημένη για την επίδοση της. Όπως λέει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, «ήταν από την αρχή ο πρώτος μου στόχος. Έδινα για πρώτη φορά εξετάσεις και πέτυχα τον στόχο, με συστηματικό διάβασμα. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα από τα προηγούμενα χρόνια αλλά δυσκολεύτηκα λίγο κατά την περίοδο της καραντίνας».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ