Άνοδο στα έσοδα του ΟΑΣΑ-Ξεπέρασαν τις 850.000 οι προσωποποιημένες κάρτες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/09/2018 - 17:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Άνοδο 10,72% σημείωσαν τα έσοδα του ομίλου τον Αύγουστο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με τις προσωποποιημένες κάρτες να έχουν ξεπεράσει τις 850.000. Το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, σε συνδυασμό με το μέτρο της εισόδου από τη μπροστινή θύρα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες για την ανοδική τάση που παρατηρείται στα έσοδα του Οργανισμού, καθώς και τον Ιούλιο εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 12,12%.

Ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι η αγορά εισιτηρίου με πιστωτική/χρεωστική μπορεί να γίνει πλέον στο σύνολο των αυτόματων μηχανημάτων, υπενθυμίζοντας ότι από την 1η Οκτωβρίου οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου καλούνται να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα, καθώς καταργείται η διάθεση του μειωμένου χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου (φοιτητές, σπουδαστές, άτομα άνω των 65 ετών και κάτω των 18 ετών, πολύτεκνοι, κ.α.), εφόσον επιθυμούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της μειωμένης μετακίνησης, οφείλουν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Ο ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι είναι ο συγκοινωνιακός φορέας που υλοποιεί την πιο διευρυμένη κοινωνική πολιτική, καθώς φοιτητές και άτομα άνω των 65 ετών μετακινούνται με έκπτωση 50%, ενώ άνεργοι και ΑμεΑ δωρεάν, εφόσον έχουν εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα.

Ο Οργανισμός έχει εκδώσει 850.000 προσωποποιημένες κάρτες και 400.000 ανώνυμες κάρτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι περισσότεροι από 1,25 εκατ. επιβάτες μετακινούνται με .

Η προσωποποιημένη κάρτα συνοδεύεται από σειρά προνομίων. Για παράδειγμα, επιτρέπει τη προμήθεια όλων των προϊόντων κομίστρου (π.χ. μηνιαία κάρτα, 10+1, 5+0, κ.τ.λ.) μέσω κινητού τηλεφώνου με τεχνολογία NFC, χωρίς να χρειάζεται η μετάβαση σε εκδοτήρια ή Αυτόματα Μηχανήματα (περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο:http://www.oasa.gr/news.php?id=funk1581 ).

Υπό το πρίσμα της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ο ΟΑΣΑ γνωστοποιεί ότι σε 298 «Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Εισιτηρίων» (ΑΜΕΚ), δηλαδή στο σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων, ο επιβάτης μπορεί πλέον να αγοράσει ή και να επαναφορτίσει ηλεκτρονικό εισιτήριο, με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 218.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμεΑ τρίμηνης διάρκειας τις 35.000.

Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται λεπτομερής καταγραφή των δικαιούχων μετακίνησης. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: