Αναστολές εργασίας – επιδόματα ανεργίας: Πότε θα πληρωθούν

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔18/01/2021 - 13:37 | Author: Newsroom Ipaidia

: Μπορεί τα να άνοιξαν σήμερα και αρκετοί από τους εργαζόμενους να επέστρεψαν στην εργασία τους, οι αναστολές Ιανουαρίου όμως συνεχίζονται. Δείτε στο ipaidia.gr πότε θα πληρωθούν.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις

Όπως αναφέρει η Καθημερινή μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου οι εργοδότες έχουν την δυνατότητα να βάζουν το προσωπικό τους σε . Ακόμη και οι επιχειρήσεις που άνοιξαν θα μπορούν να θέτουν ακόμη και το σύνολο του προσωπικού τους σε αναστολή.

Oι δηλώσεις αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και ορθών επαναλήψεων για τον μήνα Ιανουάριο 2021 υποβάλλονται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 19/1/2021 μέχρι και 31/1/2021. Μάλιστα αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι επιχειρήσεις είναι πως εάν για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στον Ιανουάριο ήταν πληττόμενες και στη συνέχεια για το υπόλοιπο διάστημα  στην κατηγορία των κλειστών μετά από εντολή δημόσιας αρχής, θα πρέπει να υποβάλλουν ξεχωριστό έντυπο για τη  δήλωση της αναστολής.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας για την των αναστολών Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του «ΜR» είναι η πληρωμή να γίνει μέσα στο πρώτο 10 ήμερο του Φεβρουαρίου ενώ η πληρωμή θα είναι μία και θα αφορά τόσο τους εργαζόμενους σε κλειστές επιχειρήσεις όσο και σε πληττόμενες.

Οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν από σήμερα στην εργασία τους θα πάρουν αναλογία του έκτακτου επιδόματος για όσες μέρες έμειναν σε αναστολή. Για κάθε ημέρα αναστολής θα πρέπει οι εργαζόμενοι να εισπράξουν από το κράτος 17,8 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις και για το μήνα Ιανουάριο αλλά και για τον Φεβρουάριο έχουν την δυνατότητα να εντάξουν εργαζόμενούς τους στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πληρωμή των εργαζομένων που εντάχθηκαν στο μηχανισμό για το μήνα Δεκέμβριο.

Η πληρωμή της κρατικής ενίσχυσης για τον μήνα Δεκέμβριο θα γίνει βάσει του νέο ανώτατου πλαφόν που έχει θεσπιστεί. Υπενθυμίζεται πως στο πρόγραμμα έχει τεθεί ανώτατο όριο στον ονομαστικό μισθό που λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό της οικονομικής ενίσχυσης που δίνει το κράτος. Ο ονομαστικός μισθός που λαμβάνεται υπόψιν δεν μπορεί να ξεπερνά να υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ.

Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει φέτος στις βάσεις - Αναλυτικά παραδείγματα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: Οι φρουροί των ΑΕΙ θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις

Επίδομα θέρμανσης: Πόσα θα λάβουν οι δικαιούχοι - Πώς θα γίνει πιο δίκαιη η πληρωμή

ΑΣΕΠ - ΔΕΗ: Έρχεται μπαράζ προσλήψεων

Παρατείνονται για δύο μήνες και τα που έληξαν ή λήγουν μέσα στον Ιανουάριο αλλά και όσα θα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο. Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι για τη δίμηνη παράταση αντιστοιχούν στα εξής ποσά:

Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ δηλαδή 399,25 ευρώ για κάθε μήνα. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων έως 798,5 ευρώ, έως 399,25 ευρώ για κάθε μήνα.

Δικαιούχοι έως 400 ευρώ, έως 200 ευρώ για κάθε μήνα.

Για τα που έληξαν ή θα λήξουν μέσα στον Ιανουάριο ο πρώτος επιπλέον μήνας επιδότησης θα πληρωθεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο θα γίνει η δεύτερη πληρωμή.

Για όσα επιδόματα λήξουν μέσα στον Φεβρουάριο ,το ποσό που θα αφορά τον πρώτο μήνα παράτασης θα πληρωθεί εντός του Μαρτίου ενώ η καταβολή του ποσού που θα αντιστοιχεί στον δεύτερο μήνα θα γίνει εντός του Απριλίου.

Εκτός παράτασης μένουν όσοι άνεργοι έχουν πάρει ήδη δίμηνη παράταση, δηλαδή τα επιδόματα τους έληξαν μέσα στο 2020.

Υπενθυμίζεται πως για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου.

Επιπλέον εντός Ιανουαρίου θα καταβληθεί και το ποσό για τον πρώτο μήνα παράτασης για τα επιδόματα που έληξαν μέσα στον Δεκέμβριο. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται αυτόματα από τον ΟΑΕΔ κάθε Παρασκευή για όσα επιδόματα συμπληρώνουν τον μήνα παράτασης. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: