Αναδρομικά συνταξιούχων 2021: Σε δυο φάσεις οι πληρωμές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/01/2021 - 12:49 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Αναδρομικά 2021: Σε δυο φάσεις θα γίνει η διαδικασία της πληρωμής για τα αναδρομικά κληρονόμων. Μάλιστα όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση θα έχουν προθεσμία μέχρι τον Φεβρουάριο. Δείτε στο ipaidia.gr πώς θα γίνουν οι πληρωμές.

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές

Απαραίτητο για να αναγνωριστούν αναδρομικά σε κληρονόμους είναι ο θανών να ζούσε στο διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και να έπαιρνε εκείνη την περίοδο κανονικά τη του. Επιπλέον, ο συνταξιούχος θα πρέπει να είχε υποστεί τις περικοπές των νόμων 4093 και 4051.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση που μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN στις 10 με 15 Γενάρη θα γίνει η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους ενώ μετά τον Φλεβάρη η δεύτερη.

Ο κ. Βρούτσης ήταν καθησυχαστικός για τα αναδρομικά των κληρονόμων υπογραμμίζοντας πως «μέσα στις πρώτες 15-20 μέρες του Γενάρη του 2021 θα κάνουμε μια μεγάλη εμβόλιμη πληρωμή. Η δεύτερη πληρωμή θα γίνει μετά τις 28 Φεβρουαρίου. Μέσα στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα λάβουν τα χρήματα, υπάρχει χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές Δεκεμβρίου - Ημερομηνία

ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει το 2021 στις προσλήψεις στο δημόσιο

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2021: Ημερομηνίες πληρωμών ΕΔΩ

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα: Πληρωμές σήμερα

Αυστηρό Lockdown - Στόχος άνοιγμα σχολείων στις 11/1 - Τι αλλάζει

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις είπε: «Οι κύριες εκκρεμείς συντάξεις του 2020 θα δοθούν όλες το 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστοι έχουν καταθέσει το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών έως τώρα ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας, οι θανόντες των οποίων οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, ανέρχονται σε 172.222 και ήδη έχουν υποβληθεί περίπου 140.000, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές περιέχουν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

• Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.
• Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.
• Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών, οι δικαιούχοι/κληρονόμοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντλήσουν ηλεκτρονικά τα εν λόγω δικαιολογητικά που ζητούνται με βάση το κληρονομικό δίκαιο από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίουgov.gr.

Προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε περιπτώσεις που αφορούν ανήλικους κληρονόμους και οι ενήλικοι έχουν, για παράδειγμα, προχωρήσει σε αποποίηση της κληρονομιάς.

Τέλος, όπως έχει ξεκαθαρίσει ο e-ΕΦΚΑ, ο έλεγχος για τους κληρονόμους θα είναι απολογιστικός και δειγματοληπτικός.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: