Ικανοποιημένη μετά τη χθεσινή απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό είναι η κυβέρνηση όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

«Αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει ο δρόμος για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών στην εταιρεία» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι «είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί έχει δρομολογηθεί με τον ασφαλέστερο τρόπο η επένδυση».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι επρόκειτο για «μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με σεβασμό στους περιβαλλοντικούς όρους και την αρχαιολογία αλλά και με νομική ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη «η κυβέρνηση προωθεί τις επενδύσεις» και στην κατεύθυνση αυτή «προστιθέμενη αξία δίνει η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, την οποία ασκεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών», ενισχύοντας την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. «Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και αδυναμία επιχειρημάτων απέναντι σε αυτήν την πολιτική που ασκούμε, οδηγεί την ΝΔ σε αδιέξοδο», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.