Εξελίξεις μετά την καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. Σε ό,τι αφορά την ασυλία του, ακόμα κι αν ο ίδιος έχει παραιτηθεί, η διαδικασία που προβλέπεται σε αυτήν την περίπτωση είναι δαιδαλώδης και μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, μέχρι να αρθεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία, που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, έγινε τον Ιανουάριο του 2020 και τον Μάιο του 2020, η καταγγέλλουσα, πήγε στις αρχές προκειμένου να δώσει το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Ένα από τα ερωτήματα που έχουν γίνει πολλάκις τις τελευταίες μέρες είναι γιατί πέρασαν τρία χρόνια για να φτάσει η υπόθεση στα χέρια της Ρομπέρτα Μετσόλα και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν γένει.

Βέλγος δικηγόρος που μίλησε στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «δυστυχώς δεν χαίρομαι για τη χώρα μου αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μέχρι να φτάσεις στο σημείο να εξεταστούν οι αποδείξεις, τα έγγραφα, όλα τα στοιχεία που υπάρχουν μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια».

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, λοιπόν, βρίσκεται στο ότι μεσολάβησε η πανδημία, αλλά και ότι το Βέλγιο δεν φημίζεται για τις γρήγορες διαδικασίες. Οπότε μπορεί να συνετέλεσαν και τα δύο αυτά στοιχεία.

Όσο για το υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη, υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγγελίες επισήμως τουλάχιστον στο Βέλγιο και με βάση όλα αυτά που γνωρίζουμε υπάρχουν φήμες προς το παρόν.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Από την πλευρά του Βελγίου, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πότε θα πάει το ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων προκειμένου ύστερα να προχωρήσει στην άρση ή μη της ασυλίας του κυρίου Γεωργούλη.

Σύμφωνα με την συνήγορο του, δεν έχουν λάβει ακόμη την δικογραφία στα χέρια τους. Οπότε το πρώτο βήμα είναι να λάβουν την δικογραφία και μετά να κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει την άποψη του. Κατόπιν τούτου, το ζήτημα θα φτάσει άμεσα στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Γεωργούλη. Σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του μετά θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Χρονικά, μπορεί να χρειαστούν δύο με τρεις μήνες για να έρθει στην δικαιοσύνη. Βέβαια, ακόμα δεν είναι καν γνωστό αν θα πάει το ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στο τέλος του Απρίλη.

Ελέγχονται ακόμα δύο περιπτώσεις κακοποίησης

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του Αλέξη Γεωργούλη έγινε αρχικά ανώνυμα, ωστόσο μετά από τέσσερις μήνες η ίδια προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία, όπως περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. Τι ήταν αυτό που την οδήγησε να το κάνει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αυτό που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τη νεαρή δικηγόρο ήταν η συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας για το κίνημα #MeToo τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020, κάτι το οποίο ήταν υποκριτικό και κυνικό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται ότι «έρχονται» δύο ακόμα καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή, ωστόσο δεν έχουν ακόμη πάρει νομική μορφή. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η μία θα είναι από νεαρή ασκούμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

H ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη μετά την καταγγελία

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ