: Στην Εθνική Οδό βρίσκονται τα τρακτέρ με κατεύθυνση στην Αθήνα. Οι αγρότες από όλα τα μπλόκα θα μαζευτούν στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου θα διανυκτερεύσουν και το πρωί της Τρίτης 20/2 θα ξεκινήσουν για το κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα τρακτέρ κυμαίνονται περίπου στα 150. Κατά τη διέλευση από τα διόδια, είτε των Αφιδνών είτε της Ελευσίνας, θα συνοδεύονται από περιπολικά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Αναμένεται, μάλιστα, να μπουν όλα στην Αθήνα, γεγονός που σημαίνει ότι η οδός Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστή για οποιοδήποτε άλλο όχημα.

Η Τροχαία στρέφει το βλέμμα στις προσπάθειες να μείνει ανοιχτή η οδός Σταδίου αλλά και η Ακαδημίας, προκειμένου να μην αποκλειστεί εντελώς το κέντρο.

Οι αγρότες αναμένεται να φτάσουν γύρω στο μεσημέρι στην Αθήνα, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη πορεία το απόγευμα και από το ΠΑΜΕ.

Τις επόμενες ώρες, αναμένεται και επίσημη ενημέρωση από την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δρόμοι που κλείνουν οι αγρότες την Τρίτη

Αύριο πριν θα ξεκινήσουν την τελική τους πορεία προς Αθήνα.

Η προσυγκέντρωση είναι για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αποχωρήσουν από την πρωτεύουσα περίπου στις 10 το πρωί της Τετάρτης.

Τα τελευταία 24ωρα πάντως η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης, καθως τα τρακτέρ θα «πλημμυρίσουν» την πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ερχόμενα από την Εθνική.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μία συνεννόηση με τους αγρότες που θα φτάσουν στα διόδια Αφιδνών και στα διόδια Ελευσίνας, από τη νότια Ελλάδα, ώστε να ξεκινήσουν όλοι μαζί για το κέντρο.

Παράλληλα θα γίνει απόβαση και με πούλμαν. Πάνω από 70 λεωφορεία θα μεταφέρουν αγρότες στην πρωτεύουσα, ενώ ήδη από χθες γίνεται προσπάθεια προκειμένου η Αστυνομία να έχει στα χέρια της όλα τα ονόματα των αγροτών που θα φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ του.

Στο μεταξύ σήμερα θα συνεχιστούν οι ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων.

Oι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα θα κλείσουν τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα Δευτέρα 19 του Φλεβάρη από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμενοι να κλιμακωσουν την κινητοποίηση τους την Τρίτη με το κλείσιμο των συνόρων και για τα Ι.Χ.

Σήμερα οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις τους.