640 δισ. δολ. έκαναν φτερά από την αξία των κρυπτονομισμάτων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔11/09/2018 - 08:21 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο κατήφορος των κρυπτονομισμάτων δεν έχει τέλος, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο την αγορά αυτή που «φούσκωσε» γρήγορα, δημιουργώντας πλήθος οπαδών, αλλά και επικριτών. Σήμερα τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο κορυφαίος ανταγωνιστής του Bitcoin, το Ether.

Σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg καταγράφει πτώση 8,1% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, ενώ και το Bticoin υποχωρεί 2%. Τα στοιχεία της CoinMarketCap αποκαλύπτουν ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει πλέον συρρικνωθεί στα 196 δισ. δολάρια. Κυμαίνεται δηλαδή περίπου 640 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με το ρεκόρ του Ιανουαρίου.

Ο Δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto Index, που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα της αγοράς, βρίσκεται σε τροχιά πτώσης για πέντε εκ των έξι τελευταίων εβδομάδων. Τα σύννεφα για το αγαπημένο ενεργητικό των οπαδών του ρίσκου το 2017 πυκνώνουν μετά και την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο να αναστείλει τις συναλλαγές σε δύο χρεόγραφα, που συνδέονται με εικονικά νομίσματα.

Το κλίμα επιδείνωσε περαιτέρω η προειδοποίηση του συνιδρυτή του Ethereum, Βιτάλικ Μπούτεριν, ότι οι ημέρες της εκρηκτικής ανάπτυξης της βιομηχανίας blockchain, στην οποία στηρίζονται τα ψηφιακά νομίσματα, πιθανότατα έχουν παρέλθει.

Loading...
  • europalso   ideascentral