«Ζώντας Όλοι Μαζί» στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2017 - 14:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Η διαπολιτισμική ταυτότητα της εκπαίδευσης είναι ένα καίριο θέμα της εποχής μας και γι' αυτό το λόγο η UNICEF και το British Council συνδιοργανώνουν ένα πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο διήμερο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Ζώντας Όλοι Μαζί» .

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαΐου, 16:00 -20:30 στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να εξοικειωθούν με εργαλεία ένταξης και διαπολιτισμικού διαλόγου στις τάξεις τους υπό το πρίσμα της υποδοχής παιδιών προσφύγων και μεταναστών, καθώς και με βασικές αρχές θετικής πειθαρχίας και διαχείρισης κρίσεων στην τάξη. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα διερευνηθούν επίσης οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι με τους μαθητές/-τριες τους στη τάξη τους, κατά τα επόμενα σχολικά έτη.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ στην Πλάκα, Ανδριανού 114, έχει ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με οποιαδήποτε σχέση (μόνιμοι – αναπληρωτές) σε οποιονδήποτε τύπο σχολικής μονάδας Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης (ΔΥΕΠ - τάξεις υποδοχής κ.λ.π.).
Στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στην επιμόρφωση θα διανεμηθεί σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.
Για δήλωση συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, www.athensopenschools.gr ή καλέστε στο 210 5277089.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: