Ζέττα Μακρή: Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων και τις αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/01/2021 - 16:09 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2021 - 16:33

Για για την επιστροφή των μαθητών στη δια ζώσης εκπαίδευση αλλά και για το νομοσχέδιο για την παιδεία μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για την εκπαίδευση.

Δεν είναι προτεραιότητα η επιστροφή των φοιτητών στα δια ζώσης μαθήματα

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εξήγησε, πως ήταν δέσμευση και υπόσχεση προεκλογική της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε, «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, θέλει να υπάρχει τάξη».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να δίνεται η δυνατότητα της ακαδημαϊκής ελευθερίας, έρευνας και ανώδυνης ακώλυτης συμμετοχής, όχι μόνο στην εκπαίδευση, αλλά και στους χώρους των πανεπιστημίων. «Εύχομαι οι αντιδράσεις να είναι λίγες, θα περάσει όμως είναι υπόσχεση και δέσμευση που πρέπει να εφαρμοστεί», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τα υγειονομικά μέτρα στα πανεπιστήμια επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα η επιστροφή των φοιτητών στα δια ζώσης μαθήματα. Και αυτό διότι «οι φοιτητές σε αυτήν την ηλικία έχουν όλοι υπολογιστές και γνωρίζουν τη σωστή χρήση του». Για τα συγγράμματα, όπως είπε, έχει ήδη παραδοθεί το 90%, ενώ μέχρι τη Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η κ. Μακρή, είπε επίσης, πως «είδαμε άλματα όσον αφορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία» και επικαλέστηκε άρθρο του Economist, που το τόνιζε. Για την επιστροφή των μικρών μαθητών στις τάξεις, η υφυπουργός σημείωσε ότι «όλα κυλούν καλά είναι ελεγχόμενη η κατάσταση». Σημείωσε ότι υπήρξε «δεδομένη εμπειρία και συνεργασία των καθηγητών» με τους αρμόδιους φορείς, ενώ και οι μαθητές «είχαν τη λαχτάρα να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο».

Πανελλήνιες 2021: Νέα ύλη ΓΕΛ Πανελλαδικών 2021 - ΦΕΚ

Πανελλήνιες 2021: Όλες οι αλλαγές που πρέπει να γνωρίζετε ΕΔΩ

Άνοιγμα σχολείων - Κεραμέως: Γιατί δεν ξεκινά μόνο η Γ'Λυκείου • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: