Μετά την , θέλησε και η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή να στείλει τις ευχές της για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, αλλά ταυτόχρονα απευθύνθηκε προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ξεχωριστά.

Με αναφορά στο έργο των Τριών Ιεραρχών, αλλά και με ένα μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, έστειλε τις ευχές για τη σημερινή μεγάλη ημέρα, της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας, μας δίνει την ευκαιρία και τη χαρά να τιμήσουμε την ιερή μνήμη τους και την ανεκτίμητη συμβολή τους στην παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Στις 30 Ιανουαρίου τιμάται ο Βασίλειος ο Μέγας «ο ένδοξος νους», ο Γρηγόριος ο Θεολόγος «η θεία φωνή» και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος «ο παγκόσμιος λαμπτήρ», η ιεραποστολική τους δράση, η ευρυμάθειά τους, η οικουμενικότητα που πηγάζει από τη ζωή και τα έργα τους.

Οι Τρεις Πεφωτισμένοι Ιεράρχες αποστέλλουν ένα πλήθος μηνυμάτων στον άνθρωπο κάθε εποχής, στην εκπαιδευτική κοινότητά μας, στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Οι Τρεις Οικουμενικοί Διδάσκαλοι έθεσαν τις βάσεις για μία ολιστική μορφή Παιδείας, η οποία δεν μένει μόνο στις γνώσεις αλλά προάγει την καλλιέργεια της προσωπικότητας του ανθρώπου.

Πέρασαν δεκαεφτά, περίπου, αιώνες στην ιστορία της ανθρωπότητας για να φτάσει η σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη να προσεγγίσει τις βασικές βιωματικές αρχές πάνω στις οποίες θεμελίωσαν τα παιδαγωγικά τους αξιώματα.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

το σύγχρονο ελληνικό σχολείο, μέσα από την ποιοτική αναβάθμισή του και τη νέα φιλοσοφία του, μέσα από την εποικοδομητική μελέτη των παιδαγωγικών αρχών και των παγκόσμιων πρακτικών, σας προτρέπει να δώσετε στους μαθητές σας σπουδαία εφόδια και δεξιότητες ζωής, μέσα και από τα διδάγματα και τις πράξεις των πανεπιστημόνων Τριών Ιεραρχών.

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, πάνω στις στερεές βάσεις του παραδείγματος των Τριών Ιεραρχών, οι εκπαιδευτικοί σας σάς προετοιμάζουν να οικοδομήσετε το μέλλον σας, να χαράξετε την πορεία σας, να αναζητήσετε τα βήματα, που θα σας οδηγήσουν στους στόχους και στις επιθυμίες σας, στην αλήθεια και την πίστη στον εαυτό σας και στην αξία

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ