Σφοδρή επίθεση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την απόφασή της για την κατάργηση των εξετάσεων στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έχουν εξαπολύσει Βουλευτές της αντιπολίτευσης όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που κατατέθηκαν μέσα σε λίγα 24ωρα για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.Ήδη ο κ. Φορτσάκης της ΝΔ έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στην οποία τονίζει ότι οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τα πρότυπα πειραματικά σχολεία προκαλούν σοβαρούς προβληματισμούς και ανησυχίες όχι μόνο για το δικό τους μέλλον, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της παιδείας μας.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κα Κεραμέως κατέθεσε επίσης ερώτηση στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προβεί σε σειρά αντικρουόμενων εξαγγελιών σχετικά με την τύχη των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ), ενός ιστορικού θεσμού που παρέχει υψηλή ποιότητα δημόσιας, δωρεάν και πρωτοποριακής εκπαίδευσης για πάνω από 150 χρόνια στη χώρα μας.

Ερώτηση κατάθεσε και ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Μαυρωτάς που στο κείμενό του γράφει ότι ο κ. Μπαλτάς έχει εκφράσει την απαξίωσή του απέναντι στο θεσμό των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων και μάλιστα με βαριές εκφράσεις («ρετσινιά της αριστείας», «στρεβλή φιλοδοξία», «εγχείρημα σχεδόν χιτλερικό»). Τίθεται λοιπόν το ερώτημα αν θα μετατρέψει τις προσωπικές του ιδεολογικές αντιλήψεις σε κυρίαρχη πολιτική για την Παιδεία στη χώρα μας.

Τέλος η κα Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι η υπονόμευση του θεσμού εκπέμπει αντιπαιδαγωγικά μηνύματα στην εκπαιδευτική κοινότητα, προωθώντας μια κουλτούρα ισοπεδωτικής αντιμετώπισης των πάντων και ήσσονος προσπάθειας. Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι οι προωθούμενες αλλαγές ανακοινώνονται στο μέσο της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία διαβούλευση, πόσο μάλλον η επιθυμητή εθνική συναίνεση.

Το υπουργείο Παιδείας με δελτίο τύπου του διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες και τις κακόπιστες διαδόσεις ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.

Παράλληλα το υπουργείο κάνει γνωστό ότι θα υπάρξει σύντομα αναλυτικό Δελτίο Τύπου για τα θέματα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

Μετά το δελτίο τύπου του υπουργείου η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook:

Χαιρόμαστε που οι φωνές όλων μας εισακούστηκαν και το Υπ. Παιδείας επαναπροσδιόρισε τη στάση του. Ας ελπίσουμε ότι τα λόγια αυτά θα γίνουν πράξη και επίσης ότι δεν θα καταργηθούν οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία. Σε κάθε περίπτωση θα αντιταχθούμε με κάθε μέσο στην ισοπέδωση της παιδείας και στον εξοβελισμό της αριστείας από τα σχολεία μας.

Καλόγηρος Βασίλειος newsbeast.gr