Σε λίγες ώρες οι υποψήφιοι μαθητές που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες στα βασικά μαθήματα των εξετάσεων.

Πιο αναλυτικά, στους υποψηφίους θα σταλεί γραπτό μήνυμα στο κινητό ή θα μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, μετά τις 13:00. Επίσης, τις βαθμολογίες θα μπορούν να τις βρουν και αναρτημένες στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από διάφορα βαθμολογικά κέντρα υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τις μεγάλες βαθμολογίες. Αναμένονται οι να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα με κάποιες αυξομειώσεις στις περιζήτητες σχολές.
Εύρεση των βαθμολογιών στην ιστοσελίδα του Υπουργείου

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Για να λάβουν τη βαθμολογία μέσω SMS θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο Τύπου και για την.

Σειρά για τα μηχανογραφικά

Ο επόμενος σταθμός θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.