Βάσεις 2018 – Τζούφη: Μετά τις 27 Αυγούστου οι ανακοινώσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/08/2018 - 14:32 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Η κ. διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αρχίσει καθώς οι υποψήφιοι των περιμένουν με αγωνία να δουν αν και σε ποια σχολή θα εισαχθούν.

Υφυπουργός Παιδείας: Μόνιμους διορισμούς θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Η ανακοίνωση των γίνεται φέτος με μικρή καθυστέρηση, αναμένεται ωστόσο να γίνει πολύ σύντομα, πιθανώς στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Αυτό μεταφράστηκε σε 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η αύξηση αυτή των θέσεων αφορά σχολές όπως είναι οι νομικές, των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, τα τμήματα ΦΠΨ. Δεν αφορά όμως τις Ιατρικές, στις οποίες αναμένεται να υπάρξει μικρή μείωση των εισακτέων, αφού φέτος μόλις 917 υποψήφιοι πέτυχαν από 18.500 μόρια και πάνω στο πεδίο που αφορά τις επιστήμες Υγείας, έναντι 1.386 πέρσι.

Βάσεις 2018: Σε ποιά σχολή αναμένεται άνοδος 1000 μορίων

Σε γενικές γραμμές αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των τμημάτων που έχουν πολύ υψηλές βάσεις εισαγωγής. Υπάρχει η εκτίμηση για πτώση της Ιατρικής Αθηνών κάτω από 19.000 μόρια ενώ μεγάλη πτώση αναμένεται στις Πολυτεχνικές σχολές.

Άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα παιδαγωγικά τμήματα, τα οποία ήταν φέτος προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και στα περισσότερα τμήματα που απαιτούν και την εξέταση σε ειδικό . Οριακή αύξηση αναμένεται στις Νομικές σχολές.

Πολλοί πάντως φαίνεται πως θα εισαχθούν σε σχολές και τμήματα έχοντας λίγες χιλιάδες . Και αυτό, γιατί οι υποψήφιοι που έγραψαν κάτω από 7.000 μόρια είναι περισσότεροι από πέρσι. Ενδεικτικά, στα πεδία των θετικών και τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Ι. Βαφειαδάκης, πρόεδρος της

Βάσεις 2018: Άνοδος στα παιδαγωγικά

Βάσεις 2018: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις – Η πιθανή ημερομηνία

Πανελλήνιες 2019: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Πανελλήνιες 2019: Η ΥΑ για τους υποψηφίους από τις πληγείσες περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω

Βάσεις 2018: Ποιές σχολές θα δουν άνοδο από 100 έως 1.500 μόρια

Βάσεις 2018: Οι τάσεις για φέτος

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις: Τί δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: