Βάσεις 2016: «Αριστα» για ελάχιστους, πτώση Νομικών, Πολυτεχνικών, Φυσικομαθηματικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/07/2016 - 18:34 | Author: Newsroom Ipaidia

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ 2016

H αριστεία δεν ήταν τελικά το ζητούμενο στις

Aπό τις δεκάδες αποσπασματικές ρυθμίσεις όπως των δύο τελευταίων ετών, επηρεάζεται το εξεταστικό σύστημα για την , όπως αποδεικνύεται από τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης του συνόλου μορίων υποψηφίων με το νέο εξεταστικό σύστημα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Από τη μία πλευρά μόνο δύο Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια, ενώ από την άλλη πλευρά οι υποψήφιοι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που θα μπουν εφέτος στις αντίστοιχες σχολές θα είναι υποψήφιοι του 9 (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 9.000 μόρια!)


Φέτος σύμφωνα με «Το Βήμα» (Με 19.000 μόρια γιατρός και 9.500 δάσκαλος), θα πέσουν σχεδόν όλα τα τμήματα εκτός από τις Ιατρικές Σχολές.
Κάτω από τη βάση το 39% στις ανθρωπιστικές σπουδές
Όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός και αναλυτής κ. Γιώργος Χατζητέγας, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το 39% των υποψηφίων των ανθρωπιστικών σπουδών έχουν εφέτος επιδόσεις «κάτω από τη βάση» και τις 10.000 μόρια, κάτι το οποίο αποτελεί ένα πολύ ενδεικτικό μήνυμα αναφορικά με την ποιότητα της παιδείας στη χώρα μας.
Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων είναι τα παρακάτω:
* «Απουσιάζουν» εφέτος οι υποψήφιοι με βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίων, καθώς στην κατηγορία αυτή βρίσκονται πολύ λίγοι νέοι και νέες.
* Ακόμη και στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, μόλις 462 άτομα θα είναι εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια και το στοιχείο αυτό φανερώνει ότι μόνο οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.
*Στις Νομικές σχολές επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη του «Βήματος» ότι θα υπάρξει μικρή μεν αλλά σαφής πτώση των βάσεων, καθώς μόλις 377 υποψήφιοι έχουν βαθμολογίες άνω των 18.500 μορίων.
* Καμία σχολές του δεύτερου επιστημονικού πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές) δεν αναμένεται να ανέβει εφέτος πάνω από τις 18.500 μόρια, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι υψηλού ενδιαφέροντος οικονομικές σχολές δεν θα υπερβούν τις 17.500 μόρια.
* Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των παιδαγωγικών σχολών περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους έχουν επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στα περιφερειακά παιδαγωγικά τμήματα θα υπάρξουν και υποψήφιοι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι με βαθμολογία έως και λίγο κάτω των 9.000 μορίων.
Οι βαθμολογίες για τα ειδικά μαθήματα
Ανακοινώθηκαν και οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στα ειδικά μαθήματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να τροποποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο έχουν τη δυνατότητα εντός της προθεσμίας υποβολής, ακόμα και αν το έχουν ήδη οριστικοποιήσει, να προσέλθουν στο λύκειο στο οποίο απέκτησαν το password (Τετάρτη 6.7.2016 και Παρασκευή 8.7.2016) και να υποβάλουν αίτηση, ζητώντας την αναίρεσή του.
Έπειτα οι υποψήφιοι θα εισέρχονται ξανά στην εφαρμογή εντός της ανωτέρω προθεσμίας για να τροποποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και να το οριστικοποιήσουν εκ νέου.
Η λήξη της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής μηχανογραφικών δελτίων είναι η Παρασκευή 8.7.2016.
Έλληνες του εξωτερικού Αιτήσεις στο
Οι που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από 7 μέχρι και 14 Ιουλίου 2016.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://exams-expatriate.it.minedu.gov.gr

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: