Επτά junior θερμοκήπια «ανθίζουν» σε αντίστοιχο αριθμό του Δήμου Αθηναίων.

Νωρίς το πρωί σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, βρέθηκε σ΄ένα απ΄αυτά, στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Σπύρου Πάτση, στον Βοτανικό.

Ο κ. Μπακογιάννης μαζί με τα μικρά παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, φύτεψαν τα πρώτα λαχανικά και εσπεριδοειδή στο μικρό τους θερμοκήπιο, που βρίσκεται στο προαύλιο του σταθμού, αναφέρει ανακοίνωση.

Τα επτά θερμοκήπια δημιουργήθηκαν, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ευρωπαϊκού προγράμματος «Fusilli», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων μαζί με έντεκα ακόμη ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος του προγράμματος είναι -μεταξύ άλλων- τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν, από τη νηπιακή ηλικία μέσα στο αστικό περιβάλλον, την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τα οποία είναι απαραίτητα για τη σωστή διατροφή και ανάπτυξή τους. «Οι ανάγκες των παιδιών μας δείχνουν τον δρόμο και μας οδηγούν σε πρωτοποριακές πρακτικές», δήλωσε μετά την επίσκεψή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι, την επόμενη χρονιά, το σημαντικό αυτό πρόγραμμα να επεκταθεί και στους 68 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, «ώστε όλα τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα οφέλη της βιώσιμης διατροφής μέσα στην πόλη».