Το ΠΑΜΑΚ καλεί υποψήφιους διδάκτορες να αναλύσουν παραμέτρους της πανδημίας του κορονοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/04/2020 - 18:33 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Να αναλύσουν παραμέτρους και συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτικό, κοινωνικό, τεχνολογικό επίπεδο καλούνται υποψήφιοι διδάκτορες, στο πλαίσιο διαγωνισμού με τίτλο «Η έρευνα στην πρώτη γραμμή», που προκήρυξε η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με χρηματοδοτική υποστήριξη από το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο, με τίτλο «Αναπτυξιακό έργο Πρυτανικών Αρχών Πανεπιστημίου Μακεδονίας» του Ειδικού Λογαριασμού για την Έρευνα (ΕΛΚΕ), με συνολικό ποσό 10.000 ευρώ. Η πρόσκληση υποβολής ερευνητικών εργασιών απευθύνεται στους υποψήφιους διδάκτορες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου 2020.

Το περιεχόμενο των εργασιών που θα κατατεθούν πρέπει να έχει πρωτότυπη επιστημονική συμβολή σε θέμα σχετιζόμενο με την πανδημία του κορονοϊού και μπορεί να ανήκει σε κάποιο από τα επιστημονικά πεδία, τα οποία θεραπεύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις οικονομικές Επιστήμες, τις Επιστήμες Διοίκησης Επιχειρήσεων, τις Επιστήμες Πληροφορίας και τις Πολιτικές, Κοινωνικές, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες.

Οι εργασίες που θα υποβληθούν, θα αξιολογηθούν από σχετική επιτροπή και τρεις εξ αυτών θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Η επιτροπή αξιολόγησης των επιστημονικών εργασιών αποτελείται από τον Πρύτανη, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης και τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ καθ. Στέλιο Κατρανίδης, «η πρόσκληση φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ένα σύνολο επιστημονικών συνεισφορών που αποτιμούν τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και σκιαγραφούν τρόπους αντιμετώπισης και υπερκερασμού των δυσμενών επιπτώσεών της». • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso