Τηλεκπαίδευση: Εξωσχολικοί μπήκαν στην e-ταξη – Καταγγελίες από γονείς και εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/11/2020 - 10:56 | Author: Newsroom Ipaidia

:  Ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων εγείρονται μετά τις καταγγελίες ότι εξωσχολικοί μπήκαν στην e-ταξη σε σχολεία της Νέας Σμύρνης.

Παρέμβαση εξωσχολικών κατά τη διάρκεια της καταγγέλλουν γονείς και εκπαιδευτικοί σε σχολεία της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Κόκκινο 105,5, σε μαθήματα του 6ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Νέας Σμύρνης χθες, άτομα που δεν έπρεπε να βρίσκονται στην ηλεκτρονική τάξη, μπήκαν βρίσκοντας τους κωδικούς.

Στη συνέχεια, οι καθηγητές αφού εντόπισαν εκείνους οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα, τους έθεσαν εκτός της e-τάξης. Ωστόσο τα εν λόγω περιστατικά εγείρουν ζητήματα ασφάλειας προσωπικών δεδομένων.

Για το εν λόγω περιστατικό η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του γυμνασίου της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook του σχολείου, κατήγγειλαν το γεγονός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ενημέρωσαν και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση στο facebook ανέφερε: «Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα του Α1. Ζήτησα την βοήθεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έγινε και καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τώρα και ύστερα όλοι μας θα ελέγχουμε περισσότερο τα στοιχεία εισόδου των μαθητών μας ώστε να μην εμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα. Θέλουμε την συνεργασία όλων σας. Θα ήθελα οι γονείς του Α1 που έχουν περισσότερα στοιχεία να απευθυνθούν και οι ίδιοι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα webex του Α1. Ζήτησα...

Δημοσιεύτηκε από 6ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης στις Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: «Καλό Φλεβάρη» ο εξοπλισμός για την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Σοβαρότατα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: