Τι πρέπει να προσέξουν η φοιτητές στην αναζήτηση στέγης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/08/2018 - 09:35 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τέλος μπήκε στην αγωνία των υποψηφίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις με την χθεσινή ανακοίνωση των . Τώρα ξεκινά η διαδικασία αναζήτησης στέγης στην πόλη που πέτυχαν.

Ο Σύλλογος Κτηματομεσιτών επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση, οι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σπίτια στο κέντρο των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλιότερα και πιο ακριβά σε σχέση με αυτά που βρίσκονται εκτός κέντρου.

Βάσεις 2018 – results.it.minedu.gov.gr : Τα αποτελέσματα

 

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού, τη γειτονιά και τι παρέχει αυτή (π.χ. super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη κ.λπ). Επίσης, πρέπει να ελέγχουν καλά το σπίτι, για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες και να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει, πριν αρχίσουν να κατοικούν στο σπίτι.

Σε ό,τι αφορά τώρα, το καθεστώς που διέπει τις ενοικιάσεις, στις μισθώσεις κατοικιών, το ύψος του ενοικίου διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

eregister.it.minedu.gov.gr: Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2018

 

Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια, ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος, ή αόριστος χρόνος.

Οι ή οι γονείς τους, αφού συμφωνήσουν, υπογράφουν γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο, με ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα, το οποίο καταχωρίζεται στο taxisnet από τον ιδιοκτήτη και γίνεται αποδεκτό από τον φοιτητή. Δεν πρέπει να αποδέχονται και να υπογράφουν όρους που δεν κατανοούν ή με τους οποίους δεν συμφωνούν απόλυτα. Σε κάθε περίπτωση αμφιβολίας, θα πρέπει να συμβουλεύονται τον δικηγόρο τους.

Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου. Γι΄ αυτό πρέπει να ζητούν να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το ύψος των λογαριασμών αυτών.

Οι γονείς και οι φοιτητές θα αποφεύγουν να ανταποκρίνονται σε αγγελίες με χαμηλές τιμές ενοικίων που διαφημίζουν δήθεν μεσιτικές ή διαφημιστικές εταιρείες, που, για να τις δει κάποιος, απαιτείται να πληρώσει προκαταβολικά. Οι νόμιμοι κτηματομεσίτες λαμβάνουν αμοιβή μόνο εάν ολοκληρωθεί η μίσθωση, (δηλαδή υπογραφή μισθωτηρίου συμβολαίου).

Βάσεις 2018: Άνοδος στα παιδαγωγικά

Βάσεις 2018: Αυτές είναι οι εκτιμήσεις – Η πιθανή ημερομηνία

Πανελλήνιες 2019: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Πανελλήνιες 2019: Η ΥΑ για τους υποψηφίους από τις πληγείσες περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Κω

Βάσεις 2018: Ποιές σχολές θα δουν άνοδο από 100 έως 1.500 μόρια

Βάσεις 2018: Πτώση στις Ιατρικές σχολές – Πού κινήθηκαν οι Νομικές

Βάσεις 2018 Αποτελέσματα: Πού κινήθηκαν οι Παιδαγωγικές Σχολές

Loading...
  • europalso   ideascentral