Τι λέει ο κοινωνικός λειτουργός του δήμου Αθηναίων για την υπόθεση του Αμίρ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/11/2017 - 12:52 | Author: Newsroom Ipaidia

Νέα στοιχεία για το θέμα με το μικρό Αμίρ, φέρνει στη δημοσιότητα η «Εφημερίδα των Συντακτών», που αφορούν την τοποθέτηση του κοινωνικού λειτουργού, που παρακολουθεί το παιδί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθυντής του 6ου της Δάφνης, επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Αμιρ με τη βοήθεια του μεταφραστή του από τη ΜΚΟ αρνήθηκε να μπει σε εκκλησία με την σημαία και γι’ αυτό ελήφθη η απόφαση αντί της σημαίας ο Αμίρ να κρατήσει την ταμπέλα του σχολείου.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Καμίνης, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, υποστηρίζει ότι η σημαία δεν δόθηκε στον Αμίρ κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια του. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Πράγματι κληρώθηκε ο Αμίρ. Επειδή όμως είχε πάρει απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών, η διεύθυνση σκέφτηκε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του. Ο κοινωνικός λειτουργός του δήμου Αθηναίων που είχε αναλάβει την οικογένεια πληροφόρησε το σχολείο ότι το παιδί δεν επιθυμεί να κρατήσει τη . Έτσι έγινε νέα κλήρωση και βγήκε ένας Αλβανός μαθητής, ο οποίος και παρήλασε με τη σημαία, πράγμα το οποίο καταρρίπτει και τα περί ρατσισμού. Το υπουργείο, διατάσσοντας έρευνα, δεν βοηθά καθόλου, ενώ η κίνηση του πρωθυπουργού, ουσιαστικά προδικάζει το αποτέλεσμα της».

Πηγές από το δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, λένε ότι το σχολείο μίλησε με τον κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος θα επικοινωνούσε σύντομα, μεταφέροντας την απάντηση της οικογένειας και ότι ουδέποτε είπε ότι το παιδί δεν επιθυμεί να κρατήσει τη σημαία. Αντίθετα όταν τελικά επικοινώνησε είχε γίνει ήδη η δεύτερη .

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso