Τι απαντά ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων στην ΟΙΕΛΕ για τις καταγγελίες σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων. Εντολή Α. Δερμεντζόπουλου για διερεύνηση της καταγγελίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/07/2014 - 01:34 | Author: Newsroom Ipaidia
Όπως είχαμε ενημερώσει, ο Σύνδεσμός μας υπέβαλε στον αρμόδιο εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΟΙΕΛΕ για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς του εναντίον των ιδιωτικών σχολείων.
Ο αρμόδιος εισαγγελέας ήδη διέταξε προανάκριση και πανικόβλητη η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, σκαρφίζεται διάφορα τεχνάσματα,προκειμένου να διασώσει τον πρόεδρό της.

Σε ανακοίνωσή της (25-6-2014), με τους γνωστούς πηχυαίους τίτλους, η ΟΙΕΛΕ διερωτάται δήθεν αθώα:«τελικά εκδίδονται παράνομοι τίτλοι στα ιδιωτικά σχολεία ή όχι;». Το ερωτηματικό αυτό βέβαια, είναι διακοσμητικό. Η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ γνωρίζει την αλήθεια, έχει το αλάθητο και … αυτοεπιβεβαιώνεται: «τεράστιο σκάνδαλο με την τράπεζα θεμάτων σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο διερευνά η δικαιοσύνη». Συμβαίνει όμως αυτό πραγματικά;

Η παρακολούθηση των συνδέσμων της ανάρτησης δείχνει ότι ανώνυμος blogger, μερικές μέρες μετά τη συκοφαντική καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για 10.000 πλαστούς τίτλους σπουδών των ιδιωτικών σχολείων, ανήρτησε σχόλιο «έγκυρης» πληροφορίας περί απάτης δήθεν σε γνωστό, αλλά μη κατονομαζόμενο, μεγάλο ιδιωτικό σχολείο σχετικά με την τράπεζα θεμάτων κατά τις εξετάσεις, την οποία μάλιστα ερευνά η δικαιοσύνη. Η «έγκυρη» αυτή πληροφορία, όλως τυχαίως, «επαληθεύει» τους τερατώδεις ισχυρισμούς της ΟΙΕΛΕ. Με τη σειρά της η ΟΙΕΛΕ, που υποτίθεται ότι ασκεί υπεύθυνη πολιτική, μέσα από το επίσημο site της, αναπαράγει αβασάνιστα το ίδιο σχόλιο και το παρουσιάζει πανηγυρικά, ως επαλήθευση του ισχυρισμού της και ως επιβεβαίωση της δικής της «προφητικής» ανάρτησης: «όπως είχαμε γράψει προφητικά […] οι εκπρόσωποι των σχολαρχών είναι έντρομοι, διότι πλέον οι ευρωπαϊκοί εποπτικοί θεσμοί ενεργοποιούνται».

Ωστόσο, από πουθενά δεν επαληθεύεται η πληροφορία του συγκεκριμένου ανώνυμου blogger. Η στερούμενη όμως στοιχείων και επιχειρημάτων ηγεσία της ΟΙΕΛΕ – υπό την πλέον αθώα εκδοχή των περιστάσεων – περισυνέλεξε το συγκεκριμένο σχόλιο ως μάννα εξ ουρανού για να επαληθεύσει δήθεν τα όσα συκοφαντικά διασπείρει κατά των ιδιωτικών σχολείων. Στον πανικό της αδυνατεί να σκεφτεί ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο συκοφαντεί και δεκάδες συναδέλφους της ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ως απατεώνες, ενώ παράλληλα υποτιμά βάναυσα και τη νοημοσύνη των αναγνωστών της, οι οποίοι αναζητούν μάταια στους συνδέσμους που αναρτά την «επαλήθευση του σκανδάλου». Στην απεγνωσμένη δε προσπάθειά της να δημιουργήσει όσο το δυνατό πιο αρνητικές εντυπώσεις κατά των ιδιωτικών σχολείων, ισχυρίζεται επιπλέον ότι «τέτοιου είδους φαινόμενα φαίνεται ότι λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις» και απευθύνει σχετική επιστολή στον Υφυπουργό!

Προφανώς η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ αντιλαμβάνεται τις ανώνυμες αναρτήσεις ως «ανεξέλεγκτες διαστάσεις». Της συνιστούμε όμως ψυχραιμία, που άλλωστε επιβάλλεται από την εισαγγελική έρευνα επί των προηγούμενων «ατράνταχτων» ισχυρισμών της. Χρειάζεται καλύτερο στήσιμο το σκηνικό της. Να είναι βέβαιη, ότι αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε οποιοδήποτε ιδιωτικό σχολείο, εμείς πρώτοι θα το καταδικάζαμε. Αλλά δεν είδαμε την κατά τα άλλα τόσο ευαίσθητη ηγεσία της ΟΙΕΛΕ να σχολιάζει καν τη δήλωση μέλους της ΟΛΜΕ, που επίσημα παραδέχθηκε ότι η διευκόλυνση μαθητών δημοσίου Λυκείου στην αντιγραφή κατά τις εξετάσεις «ήταν πράξη ισότητας».

Λυπούμαστε«σύντροφοι» της ΟΙΕΛΕ, αλλά τα γκεμπελικά τεχνάσματα και η «γκρίζα προπαγάνδα» προς επίτευξη του καταστατικού σκοπού σας, της κατάργησης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, δεν θα περάσουν. Υπάρχει ακόμη δημοκρατία στην Ελλάδα.

πηγή

Σήμερα παρελήφθη από τον αρμόδιο υφυπουργό η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για το σχολείο που “λήστεψε” την τράπεζα θεμάτων και έφερε Θέμα: «παραχάραξη διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα της διαδικασίας που αφορά εξέταση μαθημάτων με βάση την Τράπεζα Θεμάτων»

O Υφυπουργός Α. Δερμεντζόπουλος έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες διερεύνησης των εκεί αναφερομένων.

Loading...


  • europalso

    ideascentral