Θεσσαλονίκη-Μίκρα: Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για το πρόβλημα της μεταφοράς

Θεσσαλονίκη-Μίκρα: Διαμαρτυρία γονέων και μαθητών για το πρόβλημα της μεταφοράς

Διαμαρτυρία έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο Μίκρας πραγματοποίησαν μαθητές και γονείς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων της Θέρμης, οι οποίοι ζητούν άμεσα την επίλυση του προβλήματος των παιδιών τους από και προς τα σχολεία της περιοχής, καθώς από φέτος έχουν σταματήσει οι μεταφορές με ναυλωμένα λεωφορεία, ενώ δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ούτε με δρομολόγια του ΟΑΣΘ.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο πριν από την έναρξη των μαθημάτων, ενώ συμμετείχαν μαθητές και γονείς και των και από άλλα σχολεία της περιοχής (1ο ΓΕΛ και 2ο Γυμνάσιο), που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

«Στα σχολεία της Μίκρας, όπου φοιτούν πολλοί μαθητές από το Ρύσιο, έχουν καταργηθεί από φέτος τα ιδιωτικά λεωφορεία. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος εξυπηρέτησης με συγκοινωνία, εκτός από τα αυτοκίνητα των γονέων που εκ περιτροπής συνεννοούνται να μεταφέρουν τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Θέρμης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε ότι είναι ακατάλληλη και η πεζή πρόσβαση, εφόσον η μετακίνηση γίνεται μέσω του κεντρικού δρόμου του αεροδρομίου που είναι ταχείας διέλευσης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων προγραμματίζει για τις επόμενες μέρες κεντρική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Βασιλικών, που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !