Σχολικά γεύματα: «Χωρίς φαγητό χιλιάδες μαθητές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/12/2020 - 17:30 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Ίσως η λέξη θράσος είναι λίγη για να χαρακτηρίσει την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε έγγραφο του Συλλόγου μας σχετικά με τη διακοπή της διανομής των σχολικών γευμάτων, αναφέρει ο Νέος Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Παρόλο που στην περιγραφή του προγράμματος αναφέρεται η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, η αποτροπή φαινομένων σχολικής διαρροής, η μείωση κοινωνικών ανισοτήτων και κοινωνικού αποκλεισμού, φαίνεται ότι αυτά είναι μεγαλόστομες δηλώσεις, αφού με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονται την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Τα παιδιά παύουν να πεινάνε όταν είναι σπίτι τους, τρώνε αέρα κοπανιστό. Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να παραδεχτεί το Υπουργείο ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι πως δε λιποθυμούν μέσα στα σχολεία και γλιτώνει την κοινωνική κατακραυγή….

Οι δε ισχυρισμοί περί μη ασφαλούς συντήρησης του φαγητού είναι τραγελαφικοί, αφού η διανομή προφανώς και θα γινόταν την ίδια στιγμή, όπως και στο σχολείο, σε γονείς που θα καλούνταν να παραλάβουν τα γεύματα μεσημέρι για να καταναλωθούν τότε. Άλλωστε ακόμα και η συσκευασία το γράφει….

Επιπλέον, φυσικά και δεν αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας καμία ευθύνη, παρά χρησιμοποιεί την εύκολη οδό επίρριψης ευθυνών στους δασκάλους…. Κατά πλειοψηφία κάνουν τηλεκπαίδευση από τα σπίτια τους και η παραλαβή είναι αδύνατη….

Δε θα απαντήσουμε για το αν οι δάσκαλοι των παιδιών μας θα ήταν πρόθυμοι να βρίσκονται στο σχολείο τις ώρες παραλαβής των γευμάτων, κάτι για το οποίο είμαστε σίγουροι. Θα πούμε, όμως, ότι το Υπουργείο μας εξοργίζει.  Ορίζει ως πρόβλημα την ενδεχόμενη και σε καμία περίπτωση σίγουρη απουσία της τριμελούς επιτροπής παραλαβής και έτσι αιτιολογεί το ότι έχει καταδικάσει στην πείνα περισσότερα από 185.000 παιδιά σε όλη τη χώρα!

Είναι προφανές ότι κανένας ειδήμων δε σκέφτηκε τις επιπτώσεις αναστολής λειτουργίας των σχολείων στα παιδιά.

Όπως δε σκέφτηκε ότι η τηλεκπαίδευση αποκλείει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών, αφού, εκτός από φωτογραφίες στο Instagram, δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την υλικοτεχνική υποδομή

Όπως δε σκέφτηκε τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την ψυχολογία των παιδιών

Έτσι δεν πέρασε από το μυαλό κανενός και η πείνα των παιδιών…  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: