Η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ δήλωσε πώς «ή θα ή θα νοσήσουμε», ενώ τόνισε πώς στόχος της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν κανονικά οι μαθητές στις τάξεις.

Τι είπε για τους

Η κ. Πελώνη είπε «βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασία», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Αναφορικά με την «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, ουσιαστικά θα βγουν σε«άδεια άνευ αποδοχών».

Η κα Πελώνη ανέφερε ότι από την Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, ενώ τόνισε πως «είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα». Σχολίασε, μάλιστα, ότι οι εμβολιασμένοι έχουν παραπάνω ελευθερίες.

Τέλος, σχετικά με τους κάτω των 15 ετών αλλά και την επιστροφή τους στις τάξεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η πρόθεση είναι να επιστρέψουν οι μαθητές κανονικά, προσθέτοντας πως «οι εμβολιασμοί των παιδιών κάτω των 15 ετών είναι κάτι που συζητείται και το αξιολογούν οι επιστήμονες».