Σχολεία – Κορδής: Είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/04/2020 - 09:52 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Χθες υποβάλαμε κάποια απλά ερωτήματα σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Δυστυχώς οι απογευματινές δηλώσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν αρκετούς από τους φόβους μας!

Νεκτάριος Κορδής

Υποχρεωτική τώρα η χρήση μάσκας αλλά στα σχολεία… προαιρετική! Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί θα αγοράζουν μόνοι τους τις μάσκες!
Σπάσιμο τμημάτων με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές ανά τμήμα και με αποστάσεις μεταξύ τους! Λογικό; Μάλλον αναφέρονται σε εικονικές τάξεις όχι σε αυτές που έχουμε σε όλη την Ελλάδα…

Μάθαμε ότι τα παιδιά είναι απίθανο να μεταδώσουν τον ιό σε γονείς και ηλικιωμένους! Τσάμπα τα κηρύγματα του Παπαδόπουλου σε παππούδες και γιαγιάδες να μένουν σπίτι μακριά από τα εγγόνια τους!

Ουσιαστικά μάθαμε ότι θα νοσήσουμε σχεδόν όλοι! Ανοσία της αγέλης λοιπόν, χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, μαζικά τεστ και δωρεάν μάσκες! Μόνο που τώρα έχουμε την αιτία… η ατομική ευθύνη των πολιτών!

Καθαρισμός των σχολείων 2 φορές την ημέρα! Από ποιους; Την μια καθαρίστρια του κάθε σχολείου;
Ευτυχώς τα Ειδικά σχολεία παραμένουν κλειστά!

Πανελλαδικές στις 15 Ιουνίου με την ελπίδα να προλάβουμε να τις κάνουμε!
Για τις μετακινήσεις μονίμων και αναπληρωτών στα σχολεία τους… κουβέντα!
Για τη στέγαση τους με κλειστά τα ξενοδοχεία; Σιωπή…

Την ώρα που η Τουρκία κρατά κλειστά τα σχολεία όλο το Μάϊο, που στη Γερμανία υπήρξε αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα, στην Ελλάδα μας ετοιμάζουν να ζήσουμε ένα ιδιότυπο success story επιστροφής στην κανονικότητα και την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας με νέους επαχθέστερους όρους!
Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι εκπαιδευτικοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα θα είναι ξεκάθαρα οι αναλώσιμοι!
Θα το επιτρέψουμε;

Και επειδή θα μας πουν ότι το κράτος έχει συνέχεια…η απάντηση είναι ότι το καταλάβαμε…με τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τα νομοσχέδια που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση και το περιβάλλον και την επαναφορά της πολιτικής επιστράτευσης!

Και κλείνοντας να θυμηθούμε ένα εξαιρετικά επίκαιρο σύνθημα από τα χρόνια της διαθεσιμότητας:
Είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί!

Τι εξυπηρετεί το «άνοιγμα» των σχολείων;

Φίλης: Θέατρο του παραλόγου το άνοιγμα των σχολείων μόνο για 10 ημέρες

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: