Στην πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων και οι φετινές μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2020 - 15:46 | Author: Newsroom Ipaidia

Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του Π.Α.ΜΕ. Στην πεπατημένη των προηγούμενων χρόνων και οι φετινές μεταθέσεις Δ.Ε.

Για άλλη μια χρονιά οι δίνονται με το σταγονόμετρο. Παρόλη την αύξηση των φετινών μεταθέσεων, μία στις εννιά αιτήσεις ικανοποιήθηκαν, υποχρεώνοντας χιλιάδες συναδέλφους να παραμένουν εκτός τόπου συμφέροντός τους.
Για άλλη μια χρονιά η προσωπική και η οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μηδενίζεται. Η οικονομική επιβάρυνση λόγω ενοικίων αλλά και μεταφορικών εξόδων ώστε να μπορούν να είναι με τις οικογένειες τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν ίδρωσε το αυτί της υπουργού παιδείας.
Από τις 5993 (6164) αιτήσεις που έγιναν φέτος ικανοποιήθηκαν οι 669 (455) ποσοστό 11,16% (7,38%). Η αύξηση σε σχέση με τις περσινές ήταν της τάξεως του 3,78%. Στον κλάδο ΠΕ07 Γερμανικής δεν ικανοποιήθηκε καμία αίτηση από τις 241 που έγιναν, όπως και άλλοι 21 κλάδοι με μικρό πλήθος αιτήσεων. Σε 25 κλάδους ικανοποιήθηκε ποσοστό κάτω του 50%, ενώ μόλις σε 5 κλάδους ποσοστό άνω του 50%. Στους 5 αυτούς κλάδους αντιστοιχούν συνολικά 162 αιτήσεις.
Φυσικά κενά υπάρχουν, παρόλες τις εκτιμήσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για 3162 κενά, η πραγματικότητα κάθε χρόνο τους διαψεύδει πανηγυρικά. Οι προσλήψεις 30.000 και άνω αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνει την ύπαρξη χιλιάδων κενών που δεν έχουν πληρωθεί αλλά και την ανάγκη να συνδεθεί το αίτημα για μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις εδώ και τώρα, με το αίτημα για άνοιγμα οργανικών κενών και ικανοποίησης των χιλιάδων αιτήσεων μετάθεσης.
Συναδέλφισες και συνάδελφοι
Τα νούμερα είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές ηγεσίες δεν θέλουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών. Μένουμε δυνατοί – δεν μένουμε σιωπηλοί. Απαιτούμε να υπάρξει και δεύτερος κύκλος μεταθέσεων ώστε να μετακινηθούν οι συνάδελφοι στον τόπο συμφερόντων τους. • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso