Συζητήσεις για τις ενώσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/11/2017 - 12:41 | Author: Newsroom Ipaidia

Την πόρτα του υπουργικού γραφείου του στους δημάρχους, τους περιφερειάρχες, τους μητροπολίτες και τους βουλευτές άνοιξε ο Κώστας Γαβρόγλου για να συζητήσει μαζί τους για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και της περιφέρειας.

 

Για παράδειγμα, στην πρόσφατη σχετική συνεδρίαση για το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ στα Ιόνια Νησιά μετείχαν δύο πανεπιστημιακοί και δέκα δήμαρχοι και βουλευτές των Ιονίων. Ελειψαν βέβαια οι μητροπολίτες, αλλά μάλλον ήταν διότι οι απόψεις τους είχαν ήδη κοινοποιηθεί στο περιφερειακό κονκλάβιο.

Ενδεικτικά, στη Ζάκυνθο λόγο είχε και η τοπική μητρόπολη για τις εξελίξεις στο τοπικό ΤΕΙ. Στο πανέμορφο νησί λειτουργεί το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος με κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Πέρυσι εισήχθησαν 9 και φέτος 8 υποψήφιοι από τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. Και αυτό παρότι ο κ. Γαβρόγλου αύξησε τις θέσεις εισακτέων από 120 το 2016, σε 130 φέτος. Καθώς το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια, όταν έγινε λόγος αλλαγών στο τμήμα, αντέδρασαν οι φοιτητές, ενώ στις συζητήσεις έλαβαν μέρος γονείς φοιτητών και ο μητροπολίτης Ζακύνθου, σύμφωνα με την Καθημερινή.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: