Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/04/2018 - 16:59 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ανοικτό στο κοινό, πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το και υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 13:00 μ.μ., στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στις δράσεις του Ινστιτούτου με στόχο την συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, αλλά και την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων για την ενίσχυσή του, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι συνταξιούχοι, τα παιδιά, οι μετανάστες, στόχοι ιδιαίτερα κρίσιμοι και επίκαιροι για την χώρα μας.

Το συνέδριο λαμβάνει έντονο διεθνή χαρακτήρα καθώς προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση θα είναι η Dr Adele Atkinson, Senior policyanalyst within the OECD Financial Education and Consumer Protection Unit, η οποία θα αναλύσει τις "Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, και την σχετική εργαλειοθήκη και το δίκτυο του ΟΟΣΑ». Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, ενώ ομιλητές στην εκδήλωση με αλφαβητική σειρά θα είναι οι:

-o Παναγιώτης Ανδρέου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

- o Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA,

-o Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α' Αθηνών,

- o 'Αγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς,

-o Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Adam SmithBusiness School,

-o Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Οι ομιλητές θα εστιάσουν μεταξύ άλλων στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στις γυναίκες, τον ρόλο του Πανεπιστημίου στην διάχυση της Χρηματοοικονομικής γνώσης στην κοινωνία, τον ασφαλιστικό Αλφαβητισμό, τις Εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, τον ρόλο της επιχειρηματικότητας, καθώς και ευρήματα και επιπτώσεις από την ύπαρξη Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος. Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή τους, η οποία είναι ελεύθερη, απαιτείται να αποστείλουν έως τις 17 Απριλίου στο email [email protected], 210-3366262, κα Ηλιάννα Δεληγιάννη. Για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης. • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: