Συνάντηση επιστημονικών ενώσεων με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/07/2020 - 17:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με αφορμή τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα του γυμνασίου και του λυκείου. Αύριο, έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους των επιστημονικών ενώσεων που πλήττονται από τις αλλαγές, στις 14:30.

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του υπουργείου.

Επιπλέον, η ΟΛΜΕ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, συνέντευξη Τύπου μαζί με τις επιστημονικές ενώσεις. Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για έλλειψη διαλόγου, όχι μόνο για τις αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά και για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

«Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα φέρνει ανατροπές σε πολλούς κλάδους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θοδωρής Τσούχλος και προσέθεσε ότι «για ακόμα μία φορά, η υπουργός έδρασε από μόνη της και ανακοίνωσε αποφάσεις». «Το ωρολόγιο προγραμμα εμφανίστηκε ξαφνικά χωρίς διάλογο και ενημέρωση», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι καταργούνται τα καλλιτεχνικά μαθήματα από το λύκειο, ενώ συρρικνώνονται οι ώρες στα μαθήματα των κοινωνικών και οικονομικών επιστημών.

Οι επιστημονικές ενώσεις και η ΟΛΜΕ τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης ενός εκπαιδευτικού συστήματος που προσφέρει σφαιρική Παιδεία και ζήτησαν να αποκατασταθούν οι ώρες και να επαναφέρει το ωρολόγιο πρόγραμμα που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Όπως είπαν, υπάρχει κίνδυνος για μόνιμους εκπαιδευτικούς να βγαίνουν υπεράριθμοι στα σχολεία τους και να χρειαστεί να πηγαίνουν σε 4 ή και 5 σχολεία.

Όσο για τους αναπληρωτές, εφόσον εφαρμοστεί το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα, μεγάλος αριθμός δεν θα εργαστεί καθόλου, απόρροια των μειωμένων ωρών.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: