ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού: Καταγγελία για την επίθεση με χημικά στους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/11/2018 - 14:01 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ΔΣ του συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που με αποφάσεις των οργάνων τους συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε εκδήλωση – φιέστα στο 2ο ΓΕΛ Συκεών Θεσσαλονίκης που είχε ως θέμα το «Νέο Λύκειο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

ΣΕΠΕ Αργοσαρωνικού

Στην παρούσα εκδήλωση στην οποία «έμπαινε κανείς με πρόσκληση» ήταν προσκεκλημένοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Συκεών και άλλοι επίσημοι, αλλά αποκλείστηκαν από το να προσεγγίσουν και να πουν τη γνώμη τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι: μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές που ήταν εκεί με αποφάσεις των φορέων τους. Φαίνεται στα νέα ήθη που εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ διάλογος γίνεται με όσους συμφωνούν με την πολιτική τους. Δεν έπρεπε να ακουστεί η αλήθεια για το «νέο λύκειο – φροντιστήριο», που θα βάλει ακόμη περισσότερα εμπόδια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας καλά τη δουλειά για την οποία κλήθηκαν, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο χώρο της εκδήλωσης χρησιμοποίησαν ωμή βία με ασπίδες και γκλοπ, φωτοβολίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα , ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και μάλιστα σε μια γειτονιά με πολύ κόσμο στους δρόμους και τα μπαλκόνια.

Η κυβέρνηση των μνημονίων, των περικοπών, της αδιοριστίας, ο «μεντεσές» του ΝΑΤΟ στην περιοχή μόνο έτσι μπορεί να αντιδρά στα δίκαια αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, όπως και οι προκάτοχοί της. Εδώ τελειώνει το παραμύθι περί «προοδευτικών και συντηρητικών».

Το κίνημα των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών και των φοιτητών μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους του ακόμη πιο δυνατά θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει, κόντρα στο «νέο λύκειο – φροντιστήριο», για γενναία αύξηση της χρηματοδότηση της παιδείας, για να γίνουν τώρα οι χιλιάδες διορισμοί που εκκρεμούν εδώ και 10 χρόνια, για την κάλυψη όλων των αναγκών μας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso