Σε τέσσερα σχολεία δίδασκε η εκπαιδευτικός που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/03/2020 - 12:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Ένα από επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι εκπαιδευτικός που διδάσκει σε σχολεία του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον ΑΝΤ1, η δασκάλα δίδασκε «περίπου 7 εργάσιμες ημέρες» μετά την επιστροφή της από ταξίδι στο εξωτερικό.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης γιατί μιλάμε για 4 ή 5 σχολεία. Είναι 4 σχολεία στα οποία έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Πρέπει να περιμένουμε αυτές τις 14 ημέρες να δούμε αν έχουν υπάρξει στον κύκλο τον δικό της ή στους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η καθηγήτρια διαγνώστηκε στον κορονοϊό, όπως ενημέρωσε η ίδια τη Δημοτική Αρχή καθώς και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ, σε εξέταση που έκανε με δική της πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μετά από ταξίδι της στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η εκπαιδευτικός, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που διδάσκει για το ταξίδι της και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ. Η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πού ίσχυε τότε, ήταν πως αφού είναι ασυμπτωματική να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της. Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 6 Μαρτίου.

Μετά τη σημερινή ενημέρωση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για να ενημερώσει για την εξέλιξη και να λάβει σχετικές οδηγίες οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας. Αυτή την ώρα το θέμα διερευνάται σε βάθος από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από το Δήμο σχετικά με το πιθανό κλείσιμο σχολείων αλλά και αθλητικών σωματείων της πόλης.

Σημειώνουμε πως ο Δήμος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, έχει ολοκληρώσει διαδικασία απολύμανσης όλων των σχολικών μονάδων και είναι σε εξέλιξη η απολύμανση των υπόλοιπων κτιρίων του Δήμου».

Κορωνοϊός: Οι Πανελλήνιες 2020 πάνε για Ιούλιο ή Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός: «Το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων μπορεί να σώσει ζωές»

Κορωνοϊός: Σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού – Ανακοινώνει νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Σήμερα το διάγγελμα του πρωθυπουργού -Ανακοινώνει νέα μέτρα

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: