Σε ποιά περίπτωση το νέο ΠΔ μπορεί να πετάξει μαθητές εκτός Ολοήμερου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/08/2017 - 15:34 | Author: Newsroom Ipaidia

Διάταξη μπορεί να πετάξει μαθητές εκτός και να διακόψει τμήματα – Oι γονείς ενός μαθητή, στη διάρκεια του νέου σχολικού έτους, πρέπει να επικαιροποιήσουν δύο φορές την εγγραφή του παιδιού τους στο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο , διαφορετικά η φοίτηση θα διακόπτεται.

Αυτό αναφέρει το ΠΔ 79, άρθρο 16 παρ. θ, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία επικαιροποίησης της εγγραφής. Θα είναι μια απλή προφορική ή γραπτή επικαιροποίηση ή μήπως θα ζητούνται εκ νέου τα σχετικά δικαιολογητικά εργασίας ή ανεργίας των γονέων; Συγκεκριμένα η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος διακόπτεται:

-όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση,

-όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του

-όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το 2o 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1o 15νθημερο του Φεβρουαρίου. Ως τώρα για την εγγραφή στο ολοήμερο ο Νόμος δεν έλεγε τα πιστοποιητικά που φέρνουν οι γονείς τον Ιούνιο για εγγραφή στο ολοήμερο πόσο ισχύ πρέπει να έχουν. Έτσι πολλοί γονείς με εποχιακές εργασίες που οι εργοδότες βεβαίωναν μέχρι Δεκέμβριο, για παράδειγμα ότι δουλεύουν, έγραφαν τα παιδιά τους για όλο το χρόνο. Τώρα γονείς με εποχικές εργασίες αν δεν καλύψουν και τις 2 περιόδους (εγγραφής και επικαιροποίησης) κινδυνεύουν να μείνουν απ έξω.

 

Loading...


  • europalso   ideascentral