Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Πραγματοποίησε συνέδριο παρωδία που έστησε στο Καβούρι με την προστασία της αστυνομίας και των ΜΑΤ μέσα κι έξω από το συνέδριο οι οποίες από το βράδυ της προηγούμενης μέρα είχαν αποκλείσει την περιοχή για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.

του Συλλόγου ΠΕ Κ. Σωτηρίου

Η απαίτηση δεκάδων εργατικών κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων, να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες, δεν έγινε.

Το συνέδριο της ΓΣΕΕ, πραγματοποιήθηκε με νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Το συνέδριο αυτό είναι συνέδριο των εισαγγελέων και των αφεντικών και όχι των εργατών.

Σοβαρή ευθύνη έχουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που νομιμοποίησαν ένα τέτοιο συνέδριο και το αποτέλεσμα των εκλογικών του διαδικασιών. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν στη νομιμοποίηση της εργοδοτικής ΓΣΕΕ και των μελλοντικών αντεργατικών αποφάσεών μιας Εκτελεστικής Επιτροπής βγαλμένης από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του εργατικού κινήματος.

Η μάχη της ταξικής ανασυγκρότησης του κινήματος συνεχίζεται στα πρωτοβάθμια σωματεία και στις Γενικές Συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα και στη μάχη για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.