Τα τρία πρώτα νομοθετήματα αφορούν το επιτελικό κράτος, το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση του πανεπιστημιακού , η κατάργηση της απλής αναλογικής, μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ και βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Έως τις 10 Αυγούστου θα έχουν ψηφιστεί τα τρία πρώτα νομοσχέδια, για το επιτελικό κράτος, για τις άμεσες φορολογικές μειώσεις, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων, καθώς και για την ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των δήμων και την κατάργηση του ασύλου «βίας και ανομίας» στα πανεπιστήμια.

«Οι γειτονιές επιστρέφουν στους κατοίκους τους. Οι αστυνομικοί ξαναβγαίνουν στους δρόμους. Φοιτητές και καθηγητές ανακτούν τα πανεπιστήμια. Το άσυλο της παρανομίας των μολότοφ και των ναρκωτικών καταργείται. Και επιστρέφει το άσυλο της γνώσης και των ιδεών» είπε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληφορορίες, το πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου θα κατατεθεί τέλος του μήνα.