Πολυτεχνείο: Υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές το κτίριο Αβέρωφ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2018 - 16:44 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Διαπραγμάτευση με φοιτητές προκειμένου να αποχωρήσουν οι αντιεξουσιαστές από το κτίριο του ΕΜΠ της οδού Πατησίων – Υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών βρίσκεται το κτίριο Αβέρωφ στο Πολυτεχνείο .

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές μπήκαν στο κτίριο και διαπραγματεύτηκαν με τους καταληψίες προκειμένου να αποχωρήσουν. Η ομάδα δεν έχει αποχωρήσει ακόμη, χωρίς όμως να δημιουργούνται επεισόδια.

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή Εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου 1973 αναφέρει ότι «θεωρεί ότι ο φυσικός χώρος εορτασμού του Πολυτεχνείου είναι ο ιστορικός χώρος του ΕΜΠ, στον οποίο έλαβαν χώρα τα γεγονότα του 73, και γίνεται με μαζική λαϊκή συμμετοχή στην τριήμερη διάρκειά του. Η Επιτροπή Εορτασμού θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί ότι οι ενέργειες και πρακτικές που λαμβάνουν χώρα στο κτήριο Αβέρωφ είναι καταδικαστέες και ζητά την άμεση αποχώρηση των ομάδων που παραμένουν στο κτήριο και προβαίνουν σε αυτές».

Loading...
  • europalso

    ideascentral